Çin İran'ı desteklediğini açıkladı!

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, İran'ın Geçici Dışişleri Bakanı Ali Bagheri Kani ile yaptığı telefon görüşmesinde, İran'ın egemenliğini ve ulusal onurunu desteklediklerini vurguladı.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Pazar günü İran'ın Geçici Dışişleri Bakanı Ali Bagheri Kani ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İran'ın egemenliğini ve ulusal onurunu desteklediklerini ifade etti. Wang, Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesini kınayarak, bu olayın bölgesel barışı tehdit ettiğini vurguladı.

Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Pazar günü İran'ın Geçici Dışişleri Bakanı Ali Bagheri Kani ile yaptığı telefon görüşmesinde, İran'ın egemenliğini ve ulusal onurunu desteklediklerini ifade etti.

Wang, 31 Temmuz'da Tahran'da Hamas lideri İsmail Haniye'nin öldürülmesini kınayarak bu saldırının İran'ın egemenliğine bir ihlal teşkil ettiğini ve bölgesel istikrarı tehdit ettiğini vurguladı.

Görüşme sırasında Haniye'nin öldürülmesinin Gazze ateşkes müzakerelerini zayıflattığını ve bölgesel barışı tehdit ettiğini belirten Wang, Çin'in İran'ın egemenliğini savunma ve bölgesel barışı koruma çabalarına destek verme konusunda istekli olduğunu dile getirdi.

Wang, görüşmede şu ifadeleri kullandı: "Çin, İran'ın egemenliğini, güvenliğini ve ulusal onurunu hukuka uygun bir şekilde savunma hakkını desteklemekte ve bölgesel barış ile istikrarı koruma çabalarına yardımcı olmaya hazırdır; ayrıca İran ile yakın iletişimde kalmaya da istekli olduğunu belirtmiştir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.