Çin köstebekleri! İstanbul'da Çin ajanları yakalandı!

İstanbul'da gerçekleşen operasyonla, Çin istihbaratı adına bilgi topladıkları iddia edilen 6 kişi gözaltına alındı. Uygur derneklerine sızarak Türkiye'deki Doğu Türkistanlıları izleyen ajanlar, MİT operasyonuyla çökertildi.

İstanbul'un merkezinde, Uygur dernekleri hakkında bilgi topladıktan sonra elde ettikleri verileri Çin'e ilettiği iddia edilen 6 kişi yakalandı. Bu olay, geçmiş yıllarda Çin'in Türkiye'deki Doğu Türkistanlıları şantajla tehdit ettiği ve mağdurları susturmaya çalıştığı bilgileriyle gündeme gelmesinin ardından gerçekleşti. 

ÇİN ARAŞTIRIYOR


Uygur toplumunun yaşadığı zulmü dünya gündemine taşıyan raporlar, Çin'in kaçanları dünyanın her yerinde takip ettiğini ve baskı altında tuttuğunu gösteriyor. İspanya merkezli insan hakları örgütü Safeguard Defenders'ın raporuna göre, Çin Türkiye'deki Uygur toplumunu da izlemek için baskı yapıyor ve ailelerini rehin alarak bilgi aktarımını talep ediyor.

MİT'in istihbaratıyla gerçekleştirilen eş zamanlı operasyon, Türkiye'deki Uygurların yaşadığı kirli şantajların ortaya çıkarılmasını sağladı. Çin'in, Doğu Türkistan'daki zulmü dünya kamuoyuna duyurmaya çalışan örgütler hakkında bilgi topladığı ve Türkiye'deki Uygur Türklerini aileleri üzerinden tehdit ettiği iddia ediliyor. Bu kapsamda Türkiye'de yaşayan Uygur Türklerinin misyon personeli ve muhbirler aracılığıyla baskı altına alındığına dair raporlar bulunuyor.

İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonda, Çin Halk Cumhuriyeti istihbaratı için bilgi topladıkları iddia edilen 6 şüpheli gözaltına alındı. Ancak 1 şüphelinin arandığı belirtiliyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye ve Irak'ta Toplam 7 Teröristi Etkisiz Hale Getirdi
Jennifer Lopez ve Ben Affleck arasında soğuk rüzgarlar!
Kiracıları Koruyan Kira Sınırı Sona Eriyor: Yüzde 25 Artış Uygulaması Kaldırılıyor!
Toshiba Mali Zorluklarla Mücadele Ederken 4 Bin İşçiyi İşten Çıkaracak
Sandık Kokusu'nda Büyük Ayrılık!