Çin merkezli şirketler bu haftaki tüm etkinliklerini ertelemek zorunda kaldı

Xiaomi, Huawei, iQOO ve MediaTek gibi Çinli şirketler bu haftaki etkinliklerini erteledi; başta Xiaomi 13 olmak üzere pek çok telefonun çıkışı ileri tarihlere kaldı.

Yeni yıl öncesi tatil sezonu telefon satışlarının en yüksek olduğu dönemlerinden biri olduğu için pek çok telefon üreticisi yeni telefonlarını bu ay içinde piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Bu şirketler arasında Çinli telefon üreticileri de yer alıyordu. Ancak Çin’de yaşanan beklenmedik bir olay Çinli telefon üreticilerinin planlarını bozdu. Çin Komünist Partisi’nin eski başkanı Jiang Zemin’in ölümü üzerine Xiaomi, Huawei, iQOO, MediaTek gibi Çin merkezli şirketler bu haftaki tüm etkinliklerini ertelemek zorunda kaldı. Çinli şirketlerden erteleme haberi üzerine erteleme haberi geldi.

Xiaomi, Huawei, iQOO ve MediaTek sosyal medya üzerinden yaptıkları paylaşımlarla etkinliklerini ertelediklerini duyururken, bu etkinliklerin ne zaman alındığı hakkında bir detay paylaşmadılar.

Huawei’nin dün yeni akıllı telefonlarını resmen tanıtması bekleniyordu. Öte yandan iQOO da aynı gün hem iQOO 11 serisini hem de iQOO Neo 7 SE’yi tanıtmaya hazırlanıyordu. iQOO Neo 7 SE, MediaTek’in Dimensity 8200 yonga setini kullanan ilk telefon olduğu için, bu etkinlik MediaTek’in yeni yonga setinin de lansmanı olarak görev görecekti. Ancak tüm bu etkinliklerin son dakikada iptal edilmesi gerekti. Çinli teknoloji şirketlerinin bu lansman etkinliklerini ne zamana alacağını bekleyip göreceğiz. Konuyla ilgili resmi açıklamaların bu hafta içi gelmesi bekleniyor.

 

FTX borsasının kurucusu dolandırıcılık iddialarına bakın ne dedi

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Süper Bilgisayar İnsanlığın Sonunu Hesapladı: Kalan Süremiz Az!
Boeing, Elon Musk'a meydan okuyor: Starliner ilk insanlı görev için hazır
İçerik pazarlaması profesyonellerinin yeni odağı yapay zeka!
Ayrılık acısı da yapay zekayla silinecek
Yapay zeka tüm marifetlerini ortaya döktü: Kraliyet ailesi 30 yıl sonra böyle görünecek