Çin sağır doğan çocuklar için yeni bir gen terapisi geliştirerek tekrar duymalarını sağladı

Doğuştan sağır doğan çocuklar için geliştirilen bir gen terapisi sayesinde Çin’deki çocuklar duyabilmeye başladı.

 Ülkedeki bilim insanları, ülkede tamamen sağır olarak doğan bazı çocukların, çığır açıcı bir gen terapisi denemesinden geçtikten sonra artık işitebildiğini iddia etti.

Science dergisinin haberine göre, sağır çocukların iç kulaklarına yeni bir genetik kod taşıyan zararsız bir virüs implantı takıldı. Ülkedeki Fudan Üniversitesi’nden araştırmacılar, deneysel tedavinin beş çocuktan dördünün duyabildiğini iddia etti.

Rapora eşlik eden video görüntülerinde, duruşmaya katılan altı yaşındaki bir çocuğun koklear implantını çıkardıktan sonra annesiyle sohbet ettiği görülüyor. Özel proteine ​​(Otoferlin (Otof)) bağlı sağırlık çok nadirdir ve kalıtsal sağırlık vakalarının yalnızca yüzde 1-3’üne neden olur. Tahminler, Birleşik Krallık, Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya dahil olmak üzere ABD ve AB genelinde yaklaşık 20.000 kişinin Otof proteininin arızalı versiyonları nedeniyle işitsel nöropatiye sahip olabileceğini gösteriyor.

Doktorlar ve psikologlar, işitme kaybı olan çocukların iletişim becerilerini geliştirmede engellerle karşılaştıklarını ve en başından itibaren doğru destek sağlanmadığı takdirde gelişimsel dönüm noktalarını kaçırabileceklerini belirtiyorlar. Araştırmacılar, son deneme sonuçlarının, doğuştan itibaren işitme bozukluğu olan kişilerin gelecekteki tedavileri için daha fazla umut sunduğunu söyledi. Bu sayede çoğu çocuk işitme yetisine kavuşabilir.

Huawei Watch GT 4 46mm akıllı saat inceleme: Aradığınız özellikler onda!