Çin, Tayvanlı Foxconn çalışanlarını gözaltına aldı

Foxconn'un Zhengzhou tesisinde dört Tayvanlı işçi gözaltına alındı. Çinli yetkililer, bu tutuklamaların siyasi bir hamle olabileceğini belirtirken, Apple ve Foxconn sessizliğini koruyor. Güveni kötüye kullanma suçlamalarıyla ilgili detaylar belirsizliğini koruyor.

Foxconn’un iPhone üretiminin büyük bir kısmını gerçekleştirdiği Zhengzhou tesisinde, zaman zaman dikkat çeken olaylar yaşanıyor. Özellikle COVID-19 döneminde, "insanlık dışı" çalışma koşullarıyla gündeme gelen fabrika, yeni bir gelişmeyle tekrar sarsıldı.

TAYVANLI ÇALIŞANLAR GÖZALTINA ALINDI  


Son bilgilere göre, Çin'deki Foxconn Zhengzhou tesisinde çalışan dört Tayvanlı işçi gözaltına alındı. The Wall Street Journal’a göre, bu tutuklamaların Apple'ın piyasadaki konumunu olumsuz etkileyebileceği konuşuluyor. Çinli yetkililer, gözaltı kararının muhtemelen siyasi bir hamle olabileceğini belirtse de henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

GÜVEN SUÇLAMALARI  


Haber kaynaklarına göre, gözaltına alınan işçilere "güveni kötüye kullanma" suçlaması yöneltiliyor. Ancak olayın detayları henüz netleşmediği için durum belirsizliğini koruyor.

APPLE VE FOXCONN SESSİZLİĞİNİ KORUYOR  


Apple ve Foxconn’dan şu ana kadar resmi bir açıklama gelmedi. Şirketin maddi bir kayba uğramamış olması Apple için olumlu bir gelişme olarak görülse de, Çin ile ABD arasındaki gerginliğin bu olayla daha da tırmanabileceği ve Apple'ın gelecekte etkilenebileceği öngörülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.