Çin, ticari amaçlar için verileri gizliyor mu?

Dünyanın büyük kısmında toplumsal yaşamı durma noktasına getiren yeni tür koronavirüse ilişkin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile ...

Dünyanın büyük kısmında toplumsal yaşamı durma noktasına getiren yeni tür koronavirüse ilişkin Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile Çin arasında tartışma sürüyor. ABD Başkanı Trump'ın Ticaret Danışmanı Peter Navarro, Pekin yönetimine göndermede bulunarak, "Çin koronavirüs verilerini  ticari yarışı kazanmak amacıyla bir aşı üretmeye çalıştığı için gizliyor" dedi.

ABD'de koronavirüs nedeniyle ölü sayısının her geçen gün artması Çin'e karşı büyük bir nefretin ortaya çıkmasına neden olurken, Washington ile Pekğin arasında söz dalaşı sürüyor. ABD Başkanı Donald Trump'ın Beyaz Saray Ticaret Danışmanı Navarro Çin’in aşı konusundaki ticari savaşı kazanmak için gerçek koronavirüs (Covid-19)  verilerini saklıyor olabileceğini iddia etti.

 TİCARET SAVAŞINI KAZANMAK İÇİN GİZLİYOR

ABD medyasına konuşan Beyaz Saray Ticaret Danışmanı Peter Navarro Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Çin'in koronavirüs verilerini  ticari yarışı kazanmak amacıyla bir aşı üretmeye  çalıştığı için gizliyor olabileceğini iddia etti.  Resmi istatistiklere göre koronavirüs salgınından en kötü etkilenen ülke olan ABD, Pekin'i tekrar tekrar Çin'de başlayan salgın hakkındaki verileri paylaşmaya çağırıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Eski Güzellik Kraliçesi Instagram Paylaşımı Sonrası Silahlı Saldırıya Uğradı: Quevedo'da Öldürüldü
Rusya'nın Ukrayna'ya Saldırıları Şiddetleniyor
Kolombiya Cumhurbaşkanı Petro, Filistin İçin İsrail'e Karşı Sert Tavır Aldı
Filistin Esirler Cemiyeti: İsrail Hapishanelerindeki Filistinliler Sağlık Kriziyle Karşı Karşıya
İran Dışişleri Bakanı: Filistin'e Destek Üzerine Konuştu