Çin, uzay rüyasına yürüyor: 6 aylık görev başladı!

Çin, Tiengong Uzay İstasyonu'na yeni taykonot ekibini başarıyla yolladı. 3 kişilik ekip uzayda 6 ay süresince görev yapacak. Mikro yerçekiminde temel fizik, uzay malzeme bilimi, uzay yaşam bilimi, uzay tıbbı ve uzay teknolojisi alanlarında deneyler yapılacak.

Çin, Devlet Başkanı Şi Cinping'in "uzay rüyası"nı gerçekleştirmeye bir adım daha yaklaştı. Yeni taykonot ekibi, Tiengong Uzay İstasyonu'na ulaşarak görevlerine başladı.

Taykonotlar Ye Guangfu, Li Cong ve Li Guangsu için zorlu görev öncesi resmi bir tören düzenlendi ve üç isim coşkuyla uğurlandı. Uzun Yürüyüş 2F adlı roket, Çin'in kuzeybatısındaki Ciuçüen Uydu Merkezi'nden fırlatıldı ve kısa bir süre sonra Şıncou 18 uzay gemisi, taşıyıcı roketten ayrıldı.

Taykonotları taşıyan uzay gemisi, saatler sonra başarıyla uzay istasyonuna kenetlendi ve yeni taykonot ekibi, uzay istasyonunda 5 aydır görev yapmakta olan meslektaşlarıyla bir araya geldi.

Bu görevdeki taykonotlar, Tiangong Uzay İstasyonu'nda 6 ay boyunca görev yapacaklar. Çin İnsanlı Uzay Ajansı'nın açıklamasına göre, mikro yerçekiminde temel fizik, uzay malzeme bilimi, uzay yaşam bilimi, uzay tıbbı ve uzay teknolojisi alanlarında deneyler yapılacak. Ayrıca, uzay aracında bir akvaryum oluşturmayı ve yerçekimsiz ortamda balık yetiştirmeyi deneyecekler ve sinekler ile fareler üzerinde çalışmalar yürütecekler.

Taykonot, Çince "taikong" kelimesinden türetilmiş olup "uzaya çıkan kişi" anlamına gelir ve astronot kelimesiyle aynı anlamı taşır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Yapay zekanın babası Hinton, devletlerin kesinlikle yapması gerekenleri açıkladı
Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı Küçükşabanoğlu: Türkiye’de yapay zekâ marka oluşturacağız
İki şirket "Air Pro' ibaresi için kapıştı
Gökbiliminde Yeni Keşif: Kartal Bulutsusu'ndaki Yaratılış Sütunları
Whatsapp'ı açtığınızda şaşırmayın: Tüm cihazlarda yeni tasarıma geçildi!