Cinayet sonrası kamyonetle uçurumdan atılmıştı: Rümeysa'nın katilinden kan donduran itiraf!

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde vahşice öldürüldükten sonra kamyonetle uçurumdan aşağı atılan 18 yaşındaki Rümeysa Meriç Özcan'ın ölümüyle ilgili korkunç detaylar ortaya çıktı. Cinsel birliktelik teklifini reddeden Rümeysa'yı canice öldüren Tunay A. olay gününü anlattı.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde meydana gelen dehşet verici bir olay, 18 yaşındaki Rümeysa Meriç Özcan’ın cinsel ilişki teklifini reddettiği için vahşice öldürülmesiyle sonuçlandı. Rümeysa, cinayet sonrası bir kamyonetle birlikte uçurumdan atıldı. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 22 yaşındaki Tunay A., tutuklandı. Hazırlanan iddianamede, cinayetin nasıl işlendiğine dair soğukkanlı bir şekilde açıklamalar yaptığı, ancak savcılık ifadesinde itirafını kabul etmediği belirtildi.

Olay, 19 Mayıs'ta saat 02.30 sıralarında Halıdere Eski Köy Yolu Caddesi’nde gerçekleşti. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri, 18 yaşındaki Rümeysa Meriç Özcan’ın boynuna ip bağlı şekilde cansız bedenini buldu. Özcan’ın cesedi otopsi için morga kaldırılırken, Tunay A. ile birlikte Eşref K., Yaser A.A., Ceylan Ç. ve Kibar N.K. adlı 5 kişi gözaltına alındı. Tunay A., cinayetle bağlantılı olarak tutuklanırken, diğer şüpheliler serbest bırakıldı.

İDDİANAME VE SUÇLAMALAR

Tunay A. hakkında "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma", "Başka bir suçu işleyememekten kaynaklanan infialle öldürme" ve "Kadına karşı kasten öldürme" suçlarından hazırlanan iddianame Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede, Tunay A.’nın olay günü 0.47 promil alkollü olduğu ve yaşananları anlatan ifadesine yer verildi.

Tunay, ifadesinde Rümeysa ile birlikte alkol aldıklarını, daha sonra Halıdere’ye gittiklerini ve burada olayın gerçekleştiğini ifade etti. Olay esnasında Rümeysa'nın kendisini güzel bir yere götüreceğini söylediğini belirten Tunay, araçla bir kapalı arsa kenarına geldiklerinde alkol almaya devam ettiklerini aktardı.

Tunay, Rümeysa'nın kendisine tecavüz etmeye çalıştığını iddia ederek onu tehdit etmeye başladığını, ardından Rümeysa'nın boynuna ip doladığını ve aracın kapısına bağladığını öne sürdü. Tunay, Rümeysa’nın bayıldığını düşündüğünü ve daha sonra aracı kaza süsü vermek amacıyla bir çeşme ve elektrik direğine vurmak istediğini, ancak aracın uçuruma düştüğünü söyledi.

SAVCILIKTAKİ İFADE VE İTİRAFLAR

Savcılıkta, emniyetteki itirafını kabul etmeyen Tunay, bu ifadeyi baskı altında verdiğini ve darp edildiğini ileri sürdü. Olay günü Rümeysa ile buluştuğunu ve birlikte alkol aldıklarını belirten Tunay, suçlamaları reddederek, Rümeysa’nın intihar ettiğini söylemesi için özel avukatı tarafından yönlendirildiğini iddia etti.

İddianamede, Tunay’ın ifadesinde suçtan kurtulmaya yönelik beyanlarda bulunduğu, Rümeysa’yı cebir kullanarak hürriyetinden yoksun kıldığı ve olay esnasında maktulün boynuna dolanan ipi araca bağladığı kaydedildi. 

CEZA İSTEMLERİ

Tunay A. hakkında, kadına karşı cinsel saldırı ve kasten öldürme suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Ayrıca, "Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma" suçundan 2 yıldan 7 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. Diğer şüpheliler hakkında ise çeşitli suçlardan kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.