Cinayetle Yargılanan İmamın İdam Günü Geldi!

ABD'nin Missouri eyaletinde Marcellus “Halife” Williams, 1998'deki cinayetle bağlantılı olarak idam cezasına mahkum edildi. Ancak, DNA kanıtlarının uyuşmadığı ortaya çıkması, Williams'ın masumiyetini gündeme getiriyor. İşte gelişmeler...

ABD'nin Missouri eyaletinde Marcellus "Halife" Williams, 1998 yılında işlenen bir cinayet nedeniyle idam cezasına çarptırıldı. Ancak, cinayetteki DNA kayıtlarının eşleşmediği ortaya çıkınca, Williams'ın masum olduğu savunuluyor. Bugün yapılması planlanan infazın durdurulması için destekçiler, Missouri Eyalet Yüksek Mahkemesi önünde protesto gösterisi düzenledi.

Destekçiler, Williams'ın infazının "adalette korkunç bir hata" olacağını vurgulayarak, bu infazın adalet sisteminde siyahilere karşı önyargının bir kanıtı olacağını belirtti.

50 BINE YAKIN İMZA TOPLANDI

Amerika-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), Williams’ın infazının durdurulması için başlattığı kampanyada 50 bine yakın imza topladı. CAIR Ulusal Direktörü Edward Ahmed Mitchell, Missouri Valisi Mike Parson’a infazı durdurması çağrısında bulundu. Mitchell, "Masumiyete dair güvenilir kanıtlar varken bir infazın gerçekleşmesine izin vermek vicdansızlıktır" dedi.

Williams, 2001'de yargılandığı cinayet davasında, iki sanığın parayla tutulmuş olması ve jüri heyetinin çoğunluğunun beyazlardan oluşmasıyla dikkat çekti. 2017'de yapılan DNA tahlilinde de Williams'ın örnekleri olay yerindeki kanıtlarla eşleşmedi.

Eğer infaz durdurulmazsa, Williams bugün zehirli iğne ile idam edilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.