Çin'de 240 milyon senelik ejderha fosili bulundu

Bilim insanları, su sürüngenleri Dinocephalosaurus orientalis'in eksiksiz bir fosiline ulaştılar, bu da onların tarih öncesi canavarın anatomisini tam olarak anlamalarını sağladı. Yeni fosil, yaratığın tuhaf özelliklerini ve avlanma stratejilerini anlamamıza yardımcı olacak önemli bilgiler sunuyor.

Bilim insanları, "Dinocephalosaurus orientalis" adlı su sürüngeninin mükemmel şekilde korunmuş yeni bir fosiline ulaştılar. Yeni fosil, araştırmacılara bu tuhaf tarih öncesi yaratığın tam anatomisini inceleme fırsatı sundu.

İskoçya Ulusal Müzeleri'nden Dr. Nick Fraser da dahil olmak üzere uluslararası bir ekip, yaratığı ilk defa tamamen açıkça görebildiklerini belirtti ve onu "son derece tuhaf bir hayvan" olarak tanımladı.

Fraser, deniz yaratığının yüzgeç benzeri uzuvlara sahip olduğunu ve boynunun gövde ve kuyruğundan daha uzun olduğunu açıkladı. Araştırmacılar, 32 ayrı omurun oluşturduğu "uzun ve esnek boynun", Dinocephalosaurus orientalis'in su altındaki yarıklarda yiyecek aramasına olanak tanıyarak avlanma avantajı sağlayabileceğini öne sürdüler.

Fosil, Çin'in güneyindeki antik kireçtaşı yataklarında bulundu ve Dr. Fraser, bu keşfin Triyas döneminin tuhaflığını daha da vurguladığını söyledi. Ona göre, bu yataklar her incelendiğinde yeni bir keşif yapılıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

FDIC Başkanı Gruenberg, Taciz İddialarıyla İstifa Baskısı Altında
Infantino İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin Kazasına Taziyede Bulundu
Rio Grande do Sul'da Şiddetli Yağışlar Sonucu Meydana Gelen Selde Ölü Sayısı 158'e Yükseldi
ABD, İsrail Liderlerine Yönelik Yakalama Kararını Eleştirdi
Trump'ın Sus Payı Davasında Cohen İtirafı: Trump Organization'dan Para Çaldım!