Çin'de Çevrimiçi Perakende Patlaması: Elektronik ve Mobilya Sektörü Yükselişte

Çin'in çevrimiçi perakende satışları, Ticaret Bakanlığı verilerine göre yüzde 11,5 artarak 4,41 trilyon yuana ulaştı. Elektrikli ev aletleri ve mobilya satışları da Nisan'da önemli ölçüde arttı.

Çin'in çevrimiçi perakende sektörü, son dönemde göz kamaştırıcı bir büyüme sergiliyor. Ticaret Bakanlığı verilerine göre, sektördeki satışlar yüzde 11,5 artarak 4,41 trilyon yuana ulaştı. Özellikle Nisan ayında elektrikli ev aletleri ve mobilya gibi ürünlerde ciddi bir artış gözlendi. Bu yükseliş, tüketim alışkanlıklarının dijitalleşmesi ve yenilenme politikalarının etkisiyle daha da ivme kazanıyor.

CGTN TÜRK'ün haberine göre, Çin'in çevrimiçi perakende satışları, Ticaret Bakanlığı verilerine göre, geçen döneme göre yüzde 11,5 artarak 4 trilyon 410 milyar yuana (620,52 milyar dolara) ulaştı. Bakanlık tarafından yapılan detaylı incelemeye göre, maddi varlıkların çevrimiçi satışları yüzde 11,1 artarak 3 trilyon 740 milyar yuana çıktı. Bu, Çin'deki toplam perakende tüketim malları satışının yüzde 23,9'unu oluşturuyor.

Bakanlık tarafından denetlenen temel çevrimiçi hizmetlerin tüketimi ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 25,1 arttı. Ayrıca dijital, yeşil ve sağlık ürünlerinin tüketimi de hızla büyüdü. Nisan ayında elektrikli ev aletlerinin ve mobilyaların çevrimiçi satışları sırasıyla yüzde 9,3 ve 12,2 arttı. Eski ürünlerin yenileriyle değiştirilmesi politikasının bu artışta etkili olduğu belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.