Çin’de en çok tüketilen vahşi hayvana yasak geldi

Çin'de salgınının küresel bir salgına dönüşmesi sonucu bazı yasaklar da beraberinde geldi. Çinlilerin en fazlaca tükettiği Bambu Fareleri'ni ...

Koronavirüs (Kovid-19) salgının başladığı Çin'de salgınının küresel bir salgına dönüşmesi sonucu bazı yasaklar da beraberinde geldi. Pekin yönetimi, Çinlilerin en fazlaca tükettiği Bambu Fareleri'ni yasakladı.

Dünyayı dize getiren koronavirüs (Kovid-19) salgının başladığı Çin'de salgınının küresel bir salgına dönüşmesi sonucu bazı yasaklar da bununla beraber geldi. İngiliz medyasında yer edinen habere göre, Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve şu ana kadar 2 milyon 400 binden fazla insanın enfekte olmasına, 165 binden fazla insanın da can kaybına yol açan koronavirüs nedeniyle, ülkede sıkça tüketilen ve 'besleyici' olduğu öne sürülen Bambu Fareleri'nin tüketilmesine de yasak geldiğini aktardı.

AĞIRLIKLARI 11 KİLOGRAMA ULAŞABİLİYOR

Habere bakılırsa, Çin'de yetiştiriciliği yaygın olduğu belirtilen Bambu Fareleri'nin boyları 50 santimetreye ve 11 kiloya kadar ulaşabiliyor. Koronavirüsten önce  bu fareler canlı olarak 1000 yuan (980 Türk lirası) ve pişmiş olarak 280 yuan'a (274 Türk lirası) satılıyordu.

DSÖ'DEN ÇİN'E ŞART ONAY

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, yırtıcı hayvan pazarlarının yalnızca lüzumlu koşulları sağlaması durumunda tekrardan açılması gerektiğini söylemiş oldu. Yeni virüslerin yüzde 70'inin hayvanlardan insanlara bulaştığının tahmin edildiğini kaydeden Ghebreyesus, yaşanacak başka salgınları önlemek için pazarlarda yırtıcı hayvan satışının düzenlenmesi gerektiğini dile getirmişti.

1 MAYIS'TA KEDİ VE KÖPEK SATIŞI YASAKLANACAK

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüs (Kovid-19) salgının başladığı Çin'in Guangdong bölgesinde yer alan Shenzhen şehrinde, köpek ve kedi eti satışı ve tüketimi 1 Mayıs'ta yasaklanıyor. Alınan yasak kararının arkasından kentin kedi ve köpek eti tüketiminin yasak olan Çin'deki ilk kent olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Hamilelikte bu sıvıyı içmek bebeğin sakat doğma ihtimalini ortadan kaldırıyor!
İşte kolesterolü düşürmenin en kolay ve lezzetli yolu!
Bu yöntem vücuttaki bütün iltihabı ve ödemi söküp atıyor!
Çamaşır suyuna sürülen bu sıvı lekeyi anında yok ediyor!
2024'te Güneş Aktivitesi Zirveye Ulaşıyor: Mars'ın Geleceği Tehlikede mi?