Çin'de Şiddetli Rüzgarın Uykuda Olan Üç Kişiyi Pencereden Savurduğu Bildirildi!

Çin'in Güneydoğusunda Meydana Gelen Ekstrem Hava Koşullarında En Az 7 Kişi Hayatını Kaybetti. Şiddetli Yağmur ve Dolu Fırtınası Sonrasında Uyuyan Üç Kişi, Tayfun Benzeri Rüzgarlarla Evlerinden Çıkarıldı..

Ciangşi eyaletinde bulunan Acil Sel Kontrol Merkezi'nden yapılan açıklamada, 31 Mart'ta başlayan ve Nanchang ve Ciuciang dahil 9 şehri etkileyen aşırı hava koşullarının en az 7 kişinin ölümüne neden olduğu ve 54 ilçede 93 bin kişinin etkilendiği bildirildi.

11 yaşında bir çocuğun da aralarında bulunduğu üç kişinin pazar günü yaşanan fırtına sırasında yüksek katlı bir apartmandan düşerek hayatını kaybettiği açıklandı. Rüzgarlar, Nanchang'daki bir binada bulunan iki dairenin kapı büyüklüğündeki pencerelerini çerçevelerinden parçalayarak söküp aldı. Yerel basında yer alan haberlere göre, apartman sakinleri yataklarından deliklere doğru çekilerek düşerek yaşamını yitirdi. Associated Press'e göre, onlarca ev ciddi şekilde zarar gördü.

Fırtınalar pazar günü başladı ve salıya kadar devam etti. Yetkililer, üç kişinin düşüşüyle ilgili koşulları araştırıyordu.

Binanın 20. katında yaşayan Şu isimli bir şahıs, oturma ve yatak odası pencerelerini uçuran rüzgarın 64 yaşındaki annesini ve 11 yaşındaki oğlunu daire dışına savurduğunu South China Morning Post'a aktardı.

Üçüncü kurban ise 60 yaşındaki bir kadındı. Wan adındaki eşi, kadının 11. kattaki yatak odasının penceresinden dışarı çekildiğini söyledi. Adam, fırtınadan zarar görmeyen bir odada uyuduğu için hayatta kaldığını belirtti.

Evin her köşesini arayan Wan, sonunda tavan ile yere kadar uzanan oda penceresinin tamamen kırıldığını keşfetti.

Viral olan bir videoda, adamın eşinin yatağı camsız bir pencerenin yanında görünüyordu. Eşinin binadan nasıl düştüğüne dair ayrıntılar belirsizliğini koruyor. Ancak Wan daha sonra eşinin cesedini binanın dibinde buldu.

Wan, "Ne yapacağımı şaşırmış durumdayım" dedi.

Hasarın tam tespiti halen devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Silah kaçakçılarına 'Mercek-19' operasyonu
‘Masanızda benim fotoğrafım varmış
Diyanet'in öğle yemeğinde her gün et var
Meteorolojiden İstanbullulara kötü haver: 17 Mayıs 2024 İstanbul hava tahmini
Cumhurbaşkanlığı'nın 'tasarruf' genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı