Çin'den Acil Çağrı: İsrail'deki Vatandaşlar Tahliye Ediliyor!

Orta Doğu'da gerilim tırmanırken, Çin, İsrail'deki vatandaşlarına can güvenlikleri için en kısa sürede ülkeyi terk etmeleri yönünde çağrıda bulundu. Tel Aviv Büyükelçiliği, güvenlik durumunun "vahim" olduğunu açıkladı.

 

İsrail ile Hizbullah arasındaki çatışmaların artmasıyla birlikte, Çin, Tel Aviv'deki vatandaşlarına acil bir çağrı yaparak ülkeden ayrılmalarını istedi. Çin’in Tel Aviv Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, İsrail-Lübnan sınırındaki askeri çatışmaların yoğunlaştığı ve bu durumun güvenlik durumunu "vahim, karmaşık ve tahmin edilemez" hale getirdiği belirtildi.

ACİL DÖNÜŞ ÇAĞRISI

Büyükelçilik, "İsrail'deki Çin vatandaşlarına en kısa sürede ülkelerine dönmeleri veya daha güvenli bölgelere yerleşmeleri çağrısında bulunuyoruz," ifadesini kullandı. Bu, Çin’in daha önce de vatandaşlarına yönelik benzer bir uyarı yaptığı bir dönemde gerçekleşiyor; geçtiğimiz ay İsrail’in Lübnan’a düzenlediği hava saldırıları sonrasında bu uyarı yapılmıştı.

ÇİN DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lin Cien, Çin vatandaşlarının güvenliğinin korunmasının sorumlulukları olduğunu ifade etti.

İSRAİL’İN HAVADAN SALDIRILARI ARTIKÇA…

İsrail ordusunun 20 Eylül’de Beyrut’un güneyine düzenlediği hava saldırısı, bölgedeki gerilimi daha da artırdı. Bu saldırıda, 3'ü çocuk, 7'si kadın olmak üzere toplam 45 kişi hayatını kaybederken, Hizbullah 15 mensubunun öldüğünü duyurdu. Ayrıca, 17-18 Eylül tarihlerinde Beyrut'ta düzenlenen saldırılarda toplam 84 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

SÜREKLİ ÇATIŞMA ORTAMI

İsrail-Lübnan sınırında 8 Ekim 2023'ten bu yana zaman zaman şiddetlenen çatışmalar, her iki taraf arasında gerginliği tırmandırıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.