Çinli Dev Şirket Türkiye'de Yatırım Yapma Kararını Açıkladı

Çinli otomotiv sektörünün devlerinden Chery, Türkiye'de yatırım yapıp yapmayacağına dair uzun süredir merak edilen soruya açıklık getirdi. Şirket yetkilileri, yatırım planlarıyla ilgili net bir karar almadıklarını belirtti.

Son yıllarda Çinli otomotiv markaları, otomotiv sektöründe önemli bir etki yarattı. Bu markalardan biri olan BYD, Türkiye'de 1 milyar liralık bir yatırım yapacağını duyurmuştu. Bu yatırım kapsamında, BYD Türkiye’de elektrikli ve hibrit araçlar üretmeyi planladığını açıkladı. Bu önemli gelişmenin ardından, Chery’nin de Türkiye'de yatırım yapacağı bilgisi ortaya çıktı. Şirket yetkilileri, bu konuda önemli açıklamalarda bulundu.

Chery'nin off-road SUV markası JAECOO’nun Türkiye lansmanı sırasında, üst düzey yetkililer kritik bilgiler paylaştı. Daha önce, Chery’nin Samsun ve Manisa şehirlerini değerlendirdiği ve bu şehirlerde yatırım için imzaya çok yakın olduğu belirtilmişti. Yetkililer, bu iki şehirdeki gelişmeleri doğrularken, diğer şehirler üzerinde de araştırmalarının sürdüğünü ifade etti.

Şirket yetkilileri, Türkiye'deki yatırım için ortaklık modelinin de gündemde olduğunu belirterek, "Türkiye yatırımımızın ortaklık ya da tamamen kendi bünyemizde olma seçenekleri konusunda henüz kesin bir karar almadık. Ancak, ortaklık önerilerine kapımız her zaman açık" şeklinde konuştu.

Chery, 2023 yılında Türkiye pazarına giriş yaptı ve sadece 3 modeli ile en çok satan 10. marka oldu. 2024’ün ilk 7 ayında ise 41 bin 139 araç satarak, Türkiye’nin en çok satan 3. markası konumuna geldi.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.