Çinli otomobil devi Türkiye'ye 1 milyar dolarlık yatırım yapacak: Çalışmalar başladı!

BYD, Manisa'da 1 milyar dolarlık yatırım için altyapı çalışmalarına başladı. 160 hektarlık alanda yapılacak tesis, yıllık 150 bin elektrikli ve hibrit otomobil üretecek.

Çinli otomotiv devi BYD, Türkiye'de Manisa'da 1 milyar dolarlık dev yatırım için resmi altyapı çalışmalarına başladı. 160 hektarlık alanda inşa edilecek tesis, yıllık 150 bin elektrikli ve hibrit otomobil üretim kapasitesine sahip olacak ve 2026 yılında faaliyete geçmesi planlanan bir Ar-Ge merkezi de barındıracak.

Çinli otomotiv devi BYD, Manisa'da 1 milyar dolarlık yatırım için altyapı çalışmalarına resmi olarak başladı. Bu önemli yatırım kararı, geçtiğimiz Temmuz ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile imzalanan sözleşmenin ardından alındı ve dünya otomotiv sektöründe geniş yankı uyandırdı.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde 160 hektarlık bir alanda gerçekleştirilecek altyapı çalışmaları, iş makineleri ile alanın düzleştirilmesi ve yeni yol güzergahlarının oluşturulmasıyla sürdürülüyor. BYD'nin tesisinin 2026 yılında faaliyete geçmesi planlanıyor. Yeni tesis, yıllık 150 bin elektrikli ve şarj edilebilir hibrit otomobil üretim kapasitesine sahip olacak. Ayrıca, sürdürülebilir mobilite teknolojilerine yönelik bir Ar-Ge merkezi de kurulması öngörülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.