Çinli otomobil firması Chery, Türkiye'ye yatırım yapmak için son aşamaya geldi

Çinli otomobil üreticisi Chery, Türkiye'de yatırım yapma görüşmelerinde sona yaklaşıyor. Adını açıklamayan bir Türk yetkili, Chery'nin fabrika kurma planları hakkında detay vermedi.

Çinli otomobil üreticisi Chery, Türkiye'de bir araç fabrikası kurma planlarıyla ilgili görüşmelerde önemli bir aşamaya ulaştı. Türkiye'nin mevcut 2 milyon araç üretim kapasitesi, yurt dışında yatırım arayan Çinli firmalar için cazip bir merkez haline gelirken, BYD de benzer bir yatırımı duyurdu.

Çinli otomobil üreticisi Chery'nin Türkiye'de yapacağı yatırım için görüşmelerde sona yaklaşıldığı bildirildi. Adını açıklamak istemeyen bir Türk yetkili, Reuters'a yaptığı açıklamada, Chery'nin araç fabrikası kurma çabaları hakkında detay vermedi. 

Türkiye, mevcut durumda 2 milyon ticari ve binek araç üretim kapasitesiyle Avrupa'nın önemli otomobil üreticilerinden biri olarak, yurt dışında üretim tesisi açma hedefinde olan Çinli otomobil üreticileriyle görüşmeler sürdürüyor. 

Ayrıca, Çinli otomotiv üreticisi BYD, Türkiye'de bir milyar dolar yatırım yaparak yıllık 150 bin araç kapasitesine sahip bir otomobil fabrikası kuracağını açıklamıştı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.