Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını sağlayan yasa tasarısını onayladı.

ABD Başkanı Trump, 'Uygur Türklerine yönelik baskı politikaları' gerekçesiyle Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını sağlayan yasa tasarısını onayladı.

ABD Başkanı Trump, 'Uygur Türklerine yönelik baskı politikaları' gerekçesiyle Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını sağlayan yasa tasarısını onayladı.

Trump, yaptığı yazılı açıklamayla Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde bulunan Müslüman azınlığa yönelik uygulandığı iddia edilen insan hakları ihlallerini kınayan ve bu nedenle bazı Çinli yetkililere yaptırım uygulanmasını öngören yasa tasarısını imzaladığını bildirdi.

Netflix Türkiye İletişim Müdürü: Gerçek verileri yansıtmıyor

Söz konusu tasarı, Senato'da 15 Mayıs'ta, Temsilciler Meclisi'nde ise 27 Mayıs'ta onaylanıp imzalaması için Trump'a sunulmuştu.

Tasarıda ABD Başkanı Donald Trump yönetimine, Uygur Türkleri ve diğer Müslüman azınlıklara uygulandığı ileri sürülen baskı ve şiddetin sorumlusu bazı Çinli yetkililere yaptırım uygulanması

çağrısı yapılıyor. Söz konusu yaptırımlardan bazıları Çinli yetkililerin ABD'deki mal varlıklarının dondurulması ve bu yetkililere vize yasağı getirilmesi oldu.

Tasarıda ayrıca, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın bölgede yaşanan insan hakları ihlallerine ilişkin bir rapor hazırlaması talep ediliyor.

Caddebostan Sahili yine tıklım tıklım

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Arap ülkeleri, Gazze'de ateşkes çağrısında bulundu
Hizbullah'ın bildirdiğine göre, Lübnan sınırındaki bir İsrail yerleşim yeri hedef alındı
Turistler bölge sakinlerini bıktırdı! Fuji Dağı'nın noktasına bariyer çekilecek
Ariston ve Bosch'un Rusya Operasyonları Devredildi!
İsrailliler Netanyahu'nun istifası için sokaklara indi