Cinsel Taciz İddiasında 20 Saniyelik Tepki Süresi Olay Yarattı!

İtalya'da bir yargıcın, bir adamın iddia edilen cinsel saldırısına karşı mağdurun tepki süresini "çok uzun" bulduğu gerekçesiyle beraat kararı vermesi büyük tartışmalara neden oldu. İşte haberin detayları...

İtalya'da bir yargıcın, bir adamın iddia edilen cinsel saldırısına karşı mağdurun tepki verme süresini "çok uzun" bulduğu gerekçesiyle beraat kararı vermesi büyük tepkilere yol açtı.

Raffaele Meola adlı kişi, Mart 2018'de sendika yetkilisi olduğu dönemde kadın bir havayolu çalışanına cinsel saldırıda bulunmakla suçlanmıştı. İddiaya göre, kadın endüstriyel bir anlaşmazlık nedeniyle yardım talebi için Meola'nın ofisine gitmişti.

Milano Temyiz Mahkemesi, daha önce de benzer gerekçelerle yapılan bir duruşmanın ardından Meola'yı cinsel şiddet suçlamasından beraat ettirdi. Mahkeme kararı, mağdurun saldırıya tepkisinin yeterince hızlı olmadığını iddia etti.

Kadın hakları savunucuları ve mağdurun avukatı, kararı şiddetle eleştirerek bu tür kararların kadın haklarını geriye götürdüğünü belirtti. Avukat, karara itiraz edeceklerini ve Yargıtay'a başvuracaklarını açıkladı.

Jüri başkanı Nicoletta Guerrero, mağdura inanıldığını ancak iddiaları kanıtlayacak yeterli delil bulunmadığını ifade etti. Önceki duruşmada ise, Meola'nın iddia edilen saldırı sırasında kadının üzerine ellerini koyduğu ve ona dokunduğu iddia edilmişti.

Kararın ardından mağdur olduğu iddia edilen kadın, bir kadının taciz karşısında tepki göstermemesi durumunda suçlu ilan edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirtti. Kadın hakları grupları ise İtalya'nın cinsel saldırı yasalarının derhal gözden geçirilmesi çağrısında bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.