Çıray'dan artan vaka sayılarına ilişkin açıklama: Şeffaf değiller!

İYİ Parti Milli Güvenlik Politikaları Başkanı Aytun Çıray, vaka sayılarındaki artışa dikkat çekti. Çıray, günlük açıklanan salgın tablosundaki rakamların güvenilir olmadığını savundu.

İYİ Partili Aytun Çıray, yaptığı yazılı açıklamada artan vaka sayılarına dikkat çekerek, Sağlık Bakanlığı verilerin 'şeffaf' olmadığını ileri sürdü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın mart ayının ikinci yarısından itibaren her akşam kamuoyu ile paylaştığı 'Türkiye Günlük Koronavirüs Tablosu' verilerinin değiştirildiğini belirten Çıray, "Toplam yoğun bakım hasta sayısı ve toplam entübe hasta sayısı parametreleri tablodan kaldırılarak sayın Bakanın ve Bakanlığın güvenilirliği büyük yara almıştır. Üstelik bu değişiklikten Bilim Kurulu’nun dahi bilgisi olmadığı ortaya çıkmıştır" dedi.

'AÇIKLANAN RAKAMLARI 10 İLE ÇARPMAK DAHA DOĞRU'

Günlük verilen rakamların güvenilir olmadığını savunan Çıray, "Bugün itibarıyla sahadan aldığımız bilgilere göre entübe ve yoğun bakım hasta sayıları Nisan başındaki sayıların üzerindedir. Yeni vaka artış oranı günde yüzde 20’lere kadar ulaşmıştır. Meslektaşlarımın başının derde girmemesi içi yayınlayamıyorum ancak ölüm sebebine Kovid-19 yazılmış vefat raporlarından iade edilenler mevcuttur. Gaziantep’te sadece bir mezarlığa bir günde Kovid-19 pozitif olan tam 8 kişi defnedilmiştir. Doktorlara nefes darlığı, solunum yetmezliği ve yutkunma güçlüğü olmayan Covid-19 pozitif hastaları yatırmamaları, evlerinde takip etmeleri talimatı verilmiştir. Yani açıklanan rakamları 10 ile çarpmak daha doğru olacaktır" diye konuştu.

'BU YÖNTEM DERHAL TERK EDİLMELİDİR'

"Malatya, Erzurum, Rize, Konya, Urfa, Gaziantep ve benzeri illerde olduğu gibi Türkiye’nin bütününde çelişkili bilgilerin verilmesinden derhal vazgeçilmelidir" diyen Çıray, "25 Ağustos'ta Malatya’da 28 ölüm vakası varken, aynı gün Türkiye genelinde 24 ölüm vakası bildirilmiştir. Gerçeklerin gizlenmesi mümkün olmadığına göre bu şeffaflık dışı yöntem derhal terk edilmelidir" ifadelerini kullandı.  

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

"Atatürk’ün partisini iktidara taşıma sorumluluğumuz var"
İletişim Başkanlığı, mart ayında tarihinin rekorunu kırdı
Memleket Partisi'nde genel merkez ve otobüs boşaltıldı
Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı