Citi'nin başekonomisti uyardı: ABD resesyona girecek

Citi'nin başekonomisti Andrew Hollenhorst, ABD ekonomisinin "yumuşak iniş" döneminin sona erdiğini ve resesyona doğru ilerlediğini öne sürüyor. İşgücü piyasasındaki zayıflıklar ve artan kredi kartı gecikme oranları, ekonomideki mevcut sağlamlık hakkında endişe verici bir tablo çiziyor.

Citi'nin Başekonomisti Andrew Hollenhorst, ABD ekonomisinin "yumuşak iniş" döneminin sona erdiğini ve ülkenin 2024'ün ortasında resesyona doğru ilerlediğini iddia ediyor. Hollenhorst'a göre, "yumuşak iniş" hikayesi gerçek verilere dayanmıyor; görünenin aksine, ekonomi zayıf noktalara sahip.

Verilerin güzel göründüğünü kabul etmekle birlikte, Hollenhorst işgücü piyasasının zayıf olduğunu vurguluyor. Çalışılan saatler azaldı, tam zamanlı istihdam azaldı ve bazı sektörler işe alımları durdurdu. Ona göre, işgücü piyasasındaki durum, ekonominin sağlığının anahtarıdır. İşsizlik oranı düşük kaldıkça, insanlar harcamaya devam eder ve ekonomi dengede kalır. Ancak, işsizlik artmaya başlarsa, ABD ekonomisinin ciddi bir düşüş yaşaması muhtemeldir.

Hollenhorst, hala yüksek olan enflasyona ve artan kredi kartı gecikme oranlarına da dikkat çekiyor. Her 12 kredi kartı sahibinden birinin ödemelerini kaçırdığı tüketici kredisi temerrüt döngüsünün geldiğini belirtiyor. Bazı tüketicilerin tasarruf fazlasına sahip olabileceğini kabul etmekle birlikte, yüksek faizli kredi kartı borçlarına mahkum olan ve bu tasarrufları tüketmeye devam eden tüketicilerin artan gecikmelerle karşı karşıya olduğunu belirtiyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Yeni Dönem: Artık IBAN ile Para Transferleri Farklı Yöntemle Yapılacak!
Eski Model Otomobilleri Elektrikliye Çevirmek Artık Çok Kolay! Akaryakıta Veda Zamanı Geldi!
BYD'nin 300 Bin Liralık SUV Modeli Türkiye Pazarında Devrim Yaratacak!
Otomotiv Sektöründe Önde Gelen Yedek Parça Firması İflasını Açıkladı!
Kira krizinde dikkat çeken rakam: Ara bulucuya başvuru sayısı 169 bini aştı!