Cizre’de kaybolan kızın cenazesi Suriye’de bulundu! Son dakika!

Son dakika! Şırnak'ın Cizre ilçesinde 29 Mayıs'ta sabahın erken saatlerinde Dicle Nehri kenarına geldikten sonra kendisinden haber alınamayan 16 yaşındaki S.S.B.'nin cesedi bulunmuş oldu. Son dakika!

29 Mayıs günü erken saatlerde Şırnak'ın Cizre ilçesinde Dicle Nehri kıyısına geldiğinden beri kendisinden haber alınamayan 16 yaşındaki S.S.B.'nin cesedi Suriye'nin Derik kentinde bulundu.

Cizres İsmail Ebul-İz El-Cezer, Dicle nehrine düşen 16 yaşındaki S.S.B'nin asma köprüsünde. Suriye'nin 7. arama kurtarma çalışmalarında Derik'te cansız beden bulundu. Köylüler tarafından bulunan S.S.B'nin cesedi, ailesinin kimliğinin belirlenmesinin ardından Türkiye'ye getirilecek. S.S.B'nin cenazesinin kimlik tespiti için Derik Devlet Hastanesi Morgu'na kaldırıldığı öğrenildi.

Şırnak, Diyarbakır ve Bitli AFAD ekipleri, Tatvan Karakolu su altı ekibi ana ekipleri ile Cizre Belediyesi dalış ekipleri, 16 yaşındaki kız çocuğunu bulmak için havadan, sahilden drone kullandı..

AFAD, kayıp kızla ilgili açıklama yaptı. Şırnak AFAD Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "29 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 05.10 sıralarında ilimiz Cizre mevkiinde S.S.B. isimli kız çocuğunun Dicle Nehri'ne düştüğü bilgisi edinildi. Atatürk Parkı kıyı dolgusu ve AFAD'ın alınamaması üzerine polis ve itfaiye ekipleri, Şırnak AFAD ve Tatvan sualtı ekipleri, Diyarbakır AFAD dalış ekipleri ve Cizre belediyesi dalış ekipleriyle ortak arama kurtarma çalışması yaptı. 3 Mayıs Pazartesi günü saat 22.30 sıralarında Cizre polis karakoluna Suriye'nin Derik bölgesinde bir cesedin fotoğrafı bildirildi. "Polis tarafından ailesi olarak tanımlanan fotoğraftaki kişinin kayıp çocuklarına ait olduğunun belirlenmesi üzerine arama 4 Mayıs 2025'te durduruldu.".

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.