Clubhouse Türkçe dil desteği ile ön plana çıkacak

Tüm dünyada büyük bir beğeni kazanmayı başaran Clubhouse, Türkçe dil desteği ile ön plana çıkıyor. Şirket tarafından yapılan açıklamalara göre 13 dil desteği daha sunulacak.

 Sesli ve görsel olarak etkinliklerin sosyal ortama taşınması bu uygulamanın en önemli hedefleri arasında yer alıyor. Uygulamanın bunu başardığını görüyoruz.

Twitter gibi platformlar bile bu uygulamadan etkilendi. Sesli sohbet odaları özelliği Twitter uygulaması tarafından eklendi. Birçok sosyal medya platformunun bu yeni uygulamanın özelliklerini kazanmaya çalıştığı görülüyor. Ancak Clubhouse onlar kadar aceleci değil.

Türkçe dahil olmak üzere 13 farklı dil seçeneği bu uygulamaya geliyor. Yeni dil destekleri arasında Arapça, Çince, Farsça, Nepali, Somali ve Türkçe yer alıyor. Bu diller ile birlikte uygulamanın çok daha fazla kişiye ulaşması bekleniyor. Böylece etki alanını arttıracak gibi görünüyor.

Nitelik ve kullanıcı kalitesi bakımından Clubhouse bir dönemlerin chat odalarını andırıyor. Ancak onların çok daha gelişmiş versiyonu diyebiliriz. Son derece basit bir fikir ile ortaya çıkan bu uygulama küresel çapta etki oluşturmaya devam edecek gibi görünüyor. Uygulama tarafından yapılan açıklamalarda ortak tutkulara veya ilgili uzmanlığa sahip odaları etkili bir şekilde kullanmanın yeni dil destekleri ile mümkün olduğu söylendi.

Clubhouse, iOS’ta gerçek zamanlı altyazı özelliği sundu

Clubhouse Türkçe desteği özellikle Türkiye’den daha fazla kişinin bu uygulamayı kullanmasını sağlayabilir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Çiftçilik hayranları için heyecan verici haber! Epic Games'in yeni ücretsiz oyunu sızdırıldı!
Yapay zekanın babası Hinton, devletlerin kesinlikle yapması gerekenleri açıkladı
Yapay Zeka Politikaları Derneği Başkanı Küçükşabanoğlu: Türkiye’de yapay zekâ marka oluşturacağız
İki şirket "Air Pro' ibaresi için kapıştı
Gökbiliminde Yeni Keşif: Kartal Bulutsusu'ndaki Yaratılış Sütunları