Coca-Cola, Fanta ve Sprite Ürünlerinde Sağlık Riski! Ürünler Geri Çağrıldı

Coca-Cola, Fanta, Sprite ve MezzoMix markalı 0.5 litrelik PET şişe limonata ürünlerini geri çağırarak, 26 milyon şişeyi dolaşımdan çekme kararı aldı. Geri çekilen ürünler son iki aylık üretime ait.

Coca-Cola, Fanta, Sprite ve MezzoMix markalarına ait milyonlarca şişeyi geri çağırma kararı aldı. Avusturya’da gerçekleşen bu geri çağırma, toplamda 26 milyon şişeyi kapsıyor ve söz konusu ürünlerin önümüzdeki günlerde imha edilmesi planlanıyor.

SON KULLANMA TARİHLERİNE DİKKAT!

Coca-Cola, Viyana Piyasa Otoritesi ile yapılan görüşmelerin ardından, son kullanma tarihi 4 Şubat 2025 ile 12 Nisan 2025 arasında olan 0.5 litrelik PET şişe limonata ürünlerini geri çağırma kararı aldığını duyurdu. Şirket, "Olası bir sağlık riski nedeniyle potansiyel olarak etkilenen ürünlerin tüketilmemesini öneriyoruz." açıklamasında bulundu.

ETKİLENEN ÜRÜNLER

Geri çağırma, aşağıdaki ürünleri kapsıyor:

  • Coca-Cola Ürünleri: Coca-Cola, Coca-Cola Zero, Coca-Cola Zero Lemon, Coca-Cola Zero Sugar Zero Caffeine, Coca-Cola Light
  • Fanta Ürünleri: Fanta Orange, Fanta Orange Zero, Fanta Lemon Zero, Fanta Exotic Zero
  • Sprite Ürünleri: Sprite, Sprite Zero
  • MezzoMix Ürünleri

PARA İADESİ İMKANI

Tüketiciler, fiş göstermeden geri çağrılan ürünleri satın aldıkları yerlere götürerek para iadesi alabilecekler. Coca-Cola HBC Austria GmbH, bu olaydan dolayı duyduğu üzüntüyü dile getirerek müşterilerinden özür diledi.

SATIŞ YASAKLANDI

Etkilenen ürünlerin satışı yasaklanmış durumda. Yetkililer, perakende satış yapan mağazalar ve yiyecek-içecek firmalarına, bu ürünleri derhal satıştan kaldırmaları konusunda uyarılarda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.