Coca-Cola tesislerini kapatıyor: yüzlerce kişinin işsiz kalacağı iddia ediliyor!

Coca-Cola Europacific Partners, Almanya'daki Neumünster, Bielefeld, Berlin-Hohenschönhausen, Memmingen ve Köln tesislerini kapatma kararı aldı. Şirket, artan rekabetle maliyetleri düşürme ve lojistik değişimlere uyum sağlama amacı güdüyor.

Coca-Cola'nın Almanya'daki şişeleme, dağıtım ve satış faaliyetlerini yürüten Coca-Cola Europacific Partners (CCEP), Neumünster, Bielefeld, Berlin-Hohenschönhausen, Memmingen ve Köln'deki bazı tesislerini kapatacağını açıkladı. CCEP'in Almanya'da halihazırda 14 üretim tesisi, 27 lokasyonu ve yaklaşık 6.500 çalışanı bulunuyor.

COCA-COLA NEDEN BU KARARI ALDI?


Euronews'in bildirdiğine göre, bu karar, artan rekabet koşullarında maliyetleri düşürme ve içecek sektöründeki lojistik değişimlere uyum sağlama hedefini taşıyor. Şirket, Almanya'daki üretim ve lojistik kapasitesini daha verimli bir şekilde kullanma amacıyla çeşitli adımlar atıyor.

ÇALIŞANLARIN TRANSFERİ PLANLANIYOR


Tesis kapatmalarının yanı sıra, süreç içinde 78 yeni istihdam yaratılması ve 207 çalışanın diğer tesislere transfer edilmesi hedefleniyor. 

CCEP Sözcüsü Tilmann Rothhammer, Spiegel'e yaptığı açıklamada, "Değişikliklerden etkilenen çalışanların yaşadığı zorlukların farkındayız. Bu nedenle, tüm süreci sosyal açıdan sorumlu ve şeffaf bir şekilde yürütmek bizim için son derece önemli" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.