Çocuğunuzun derslerinde başarısız olmasının nedeni bu olabilir

Bazı hastalıklar dışarıdan bakan bir göz tarafınca dahi hızlıca anlaşılabilir. Ancak Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) gibi rahatsızlıklar, aynı ailede yaşayan kişiler tarafınca dahi senelerce fark edilememekte.

DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU (DEHB) HAKKINDA:

DEHB'İN GİZLİ TEHDİDİ:

DEHB gibi rahatsızlıklar, aile içinde dahi uzun süre fark edilemeyebilir. Özellikle çocukların eğitim hayatını etkileyen bu durum, doğru tedavi ile yaşam kalitesini önemli ölçüde artırabilir.

DEHB NEDİR?

DEHB, çocukluk çağında başlayan ve dikkat eksikliği, hiperaktivite, odaklanma güçlüğü ve dürtüsel davranışlarla karakterize bir durumdur. Tedavisi için ilaçlar ve konuşma terapisi gibi yöntemler kullanılır.

DEHB TEDAVİSİ:

DEHB tanısı konan çocuklar için spor yapmak, enerjiyi atma ve odaklanmayı artırma konusunda etkili olabilir. İlaçlar ise genellikle en yaygın tedavi yöntemidir.

DEHB'İN KAYNAĞI:

DEHB'in sebebi tam olarak bilinmemekle birlikte, genetik yatkınlık, düşük dopamin seviyeleri ve beyindeki yapısal farklılıklar gibi faktörler etkili olabilir.

DEHB BELİRTİLERİ:

DEHB'li çocuklar genellikle dikkatlerini odaklayamazlar, huzursuz ve sürekli hareket halindedirler. Bu belirtiler, çocukluk döneminde ortaya çıkar ve okul başladığında daha belirgin hale gelir.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.