Çocuk Evinde, 9 Yaşındaki Çocuk Şiddet Nedeniyle Mi Öldü?

Niğde Çocuk Evleri Sitesi'nde kalan dokuz yaşındaki bir çocuğun şiddet sonucu hayatını kaybettiği iddia ediliyor. Olayın 1,5-2 ay önce meydana geldiği, 17 personelin açığa alındığı ve soruşturmanın sürdüğü bildirildi. Otopsi raporuna göre şiddet bulgusu yok; gizlilik kararı mevcut.

Niğde Çocuk Evleri Sitesi’nde kalan dokuz yaşındaki bir çocuğun görmüş olduğu şiddet sonucu hayatını kaybettiği iddia ediliyor. Halk TV muhabiri İsmail Saymaz’ın haberine göre, bu olay 1,5-2 ay önce meydana geldi ve ölüm vakası gizli tutuldu. Niğde Cumhuriyet Başsavcılığı'nın bu durumla ilgili bir soruşturma başlattığı, çocuğa şiddet uyguladıkları ve durumu gizledikleri gerekçesiyle 17 personelin açığa alındığı bildiriliyor.

Saymaz, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yaptığı görüşmede, yetkililerin ölüm iddiasını doğrularken çocuğun epilepsi hastası olduğunu belirttiklerini aktardı. Yetkililer, "Otopsi raporunda çocuğun travmatik etkiyle öldüğüne dair bir delilin mevcut olmadığı" ifadesini kullandı. Ancak, ilgili personellerin açığa alındığı ve soruşturmanın sürdüğü bilgisi de verildi. Hali hazırda yayın yasağı ve gizlilik kararı olduğu belirtiliyor.

Saymaz, konuyla ilgili olarak "Neden yayın yasağı ve gizlilik kararı alınıyor? Eğer çocuk şiddet sonucu ölmediyse ve bu konuda bir kuşku yoksa, normal bir ölümse neden gizleme ihtiyacı duyulur? Neyi saklıyorsunuz?" şeklinde eleştirilerde bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.