Çocuk istismarını savunan lise müdürü hâlâ görevde

Veliler, “Kendisine özel hela yaptıran müdür bile görevden alınırken, bu derece önemli bir mevzuda, olayın failleri 20-30 yıl ceza almışken istismarı destekleyen Cafer Koçyiğit korunarak hâlâ müdür sıfatıyla oturmaktadır” dedi.

İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G’nin 6 yaşındayken tarikat müridi Kadir İstekli’nin (29) senelerce cinsel istismarına maruz kalmasına ilişkin paylaşımlarıyla tepki çeken Cağaloğlu Anadolu Lisesi (CAL) Müdürü Cafer Koçyiğit, görevden alma kararına rağmen hâlâ koltuğunda.

Koçyiğit, söz konusu paylaşımında, “Ey iman edenler! Size bir fasık bir haber getirirse, bilmeyerek bir topluluğa zarar verip yaptığınıza pişman olmamak için o haberin doğruluğunu araştırın. (Hucurat: 6) Bu ayet İman edenlere hitap ediyor. İmansızlar siz iftira atmaya karalama yapmaya devam edebilirsiniz!” ifadelerini kullanmıştı. Gerici müdüre çok sayıda tepki gelirken Milli Eğitim Bakanlığı da sosyal medya paylaşımları sebebiyle müdür hakkında soruşturma başlatmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) soruşturmasının peşinden çocuk istismarını savunan Koçyiğit hakkında Aralık 2022’de görevden alma kararı verilmişti.

Cumhuriyet’e konuşan Cağaloğlu Anadolu Lisesi öğrencilerinin velileri, “Aralık 2022 tarihinde MEB müfettişlerince soruşturma dosyası tamamlanmış, müdür Koçyiğit hakkında öğretmenliğe düşürülerek görevden alınması kararı verilmişti. Bu kararın İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafınca İstanbul Valiliği’ne gönderilerek, valiliğin uygulaması gerekirken Milli Eğitim Müdürlüğü tarafınca dosya gönderilmemiş, bir senedir ellerinde tutularak kararın uygulanması engellenmiştir” ifadelerini kullandı.

 Veliler, “Kendisine özel hela yaptıran müdür bile görevden alınırken, bu derece önemli bir mevzuda, olayın failleri 20-30 yıl ceza almışken istismarı destekleyen Cafer Koçyiğit korunarak hâlâ müdür sıfatıyla oturmaktadır” diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

Özel okullarda fiyat artışı sürüyor: Kademeli geçişlerinde zam sınırı yok
Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (2024 TR-YÖS/1) yarın yapılacak
Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı (2024 TR-YÖS/1) saat kaçta başlayacak, kaç dakika sürecek?
Öğretmenlerin iller arası (il dışı) isteğe bağlı yer değişikliği başvuruları ne zaman alınacak? Yer değiştirme
DGS başvuruları için son gün yaklaşıyor: DGS 2024 ne zaman yapılacak?