'Çocuklar beni de yaktınız' diyen Adem Huduti'nin davası başladı

Fethullahçı çetenin 15 Temmuz darbe girişiminin en üst rütbeli komutanı olarak tutuklu bulunan 2'nci Ordu eski Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin de aralarında bulunduğu 76 sanıklı dava bugün başladı. Yakınca Mahallesi'ndeki...

Fethullahçı çetenin 15 Temmuz darbe girişiminin en üst rütbeli komutanı olarak tutuklu bulunan 2'nci Ordu eski Komutanı Orgeneral Adem Huduti’nin de aralarında bulunduğu 76 sanıklı dava bugün başladı. 

Yakınca Mahallesi'ndeki spor salonunda oluşturulan mahkeme salonuna 76 tutuklu sanıktan 21’i getirildi. Orgeneral Adem Huduti ve 2'nci Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Avni Angün ile üst rütbeli subaylar saat 09.45’de yoğun güvenlik önlemleri altında duruşmanın yapıldığı binadaki özel bölüme alındı. 

Eski 7. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Emin Ayık'ın cezaevi girişinde Huduti'ye, "Olmadı işte komutanım, başaramadık" dediği belirtilen iddianamede, "Şüpheli Adem Huduti'nin tutuklandıktan sonra diğer şüpheliler Avni Angun ve Emin Ayık ile Malatya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Düzce T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna sevki sırasında, Düzce T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu girişinde, mahkum kabul bölümünde ilk kez karşılaştıkları, şüphelilerin kişisel malzemelerinin bulunduğu yere gittikleri sırada Adem Huduti'nin daha önceden görüşmediği ve araçtan indirildiği yerde gördüğü şüpheliler Avni Angun ve Emin Ayık'a, 'Ne yaptınız çocuklar, beni de yaktınız' şeklinde beyanda bulunduğu" belirtilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye, Rusya'ya Bağımlılığı Azaltmak İçin ExxonMobil'den LNG Satın Almayı Planlıyor
Türkiye'de İç Hat Uçuşlarında Ekonomi Biletlerine Yüzde 30 Zam!
YouTube'dan Kullanıcılara Kötü Haber: Artık Videolar Durduğunda Reklam Oynayacak!
Hasan Can Kaya ve Cem Yılmaz Polemiğine Hülya Avşar Damga Vurdu!
Kirli Sepeti Dizisi Final Kararı ile Şok Etti!