Çocuklar İçin Güvenli Sosyal Medya: Instagram Yeni Uygulaması ile Geliyor!

Sosyal medya platformu Instagram, çocukların ve gençlerin güvenliğini artırmak için "Genç Hesaplar" uygulamasını Türkiye'de hayata geçiriyor. Yeni uygulama, ebeveynlerin çocuklarının sosyal medya deneyimlerini daha güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.

Instagram, genç kullanıcılarını korumak amacıyla "Genç Hesaplar" uygulamasını tanıttı. Ocak ayından itibaren Türkiye'de de kullanılmaya başlanacak olan bu uygulama, ebeveynlere çocuklarının son bir haftada hangi kullanıcılarla mesajlaştıklarını gösterme imkanı sunacak. Ancak, ebeveynler mesaj içeriklerine erişemeyecek.

HESAPLAR OTOMATİK OLARAK DÖNÜŞECEK

Uygulama, 18 yaş altı kullanıcıların hesaplarını otomatik olarak "genç hesabına" dönüştürecek. Böylece, genç kullanıcılar yalnızca takip ettikleri kişilerle mesajlaşabilecek. Uygulama, keşfet ve Reels içeriklerini filtreleyerek, hassas içeriklerin genç kullanıcıların karşısına çıkmasını engelleyecek.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ARTIRILDI

Ayrıca, günlük ekran süresi 60 dakikayı aşan kullanıcılar, uygulama tarafından uyarılacak. Ebeveynler, çocuklarının kullanım sürelerini belirleme yetkisine sahip olacak. Bu adımlar, genç kullanıcıların sosyal medya deneyimlerini daha güvenli hale getirmeyi amaçlıyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.