CoinTR yeni dönemi adım attı

Türkiye'de kripto para sektörünün işleyişine dair ilk detaylar, 2 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile belirlendi. Kamuoyunda kripto yasası olarak bilinen bu düzenleme, Türkiye'de kripto varlık hizmet sağlayıcıları için yol haritasını çizdi.

Türkiye'de kripto para sektörünün işleyişine dair ilk detaylar, 2 Temmuz'da Resmi Gazete'de yayımlanan düzenleme ile belirlendi. Kamuoyunda kripto yasası olarak bilinen bu düzenleme, Türkiye'de kripto varlık hizmet sağlayıcıları için yol haritasını çizdi. Yerli kripto para borsası CoinTR de, yeni yasaya uygun olarak büyüme hedeflerini güncelleyerek stratejik adımlarını hızlandırdı.

SPK LİSTELERİNDE COİNTR'NİN YERİ

CoinTR CEO’su Ali Eşelioğlu, Sermaye Piyasası Kurulu'nun belirlediği koşullara uygun başvuru yapan şirketlerin ilk geçici listesinde yer aldıklarını belirtti. Bu liste başlangıçta 47 şirket içerirken, ikinci listede bu sayı 76'ya yükseldi. Eşelioğlu, SPK listelerinin yasal çerçevenin rekabeti artırma ve ekosistemi daha takip edilebilir hale getirme açısından önemli bir adım olduğunu vurguladı. Yapıcı bir düzenleyici yaklaşımın, ülkemizde güvenlik, kullanıcı deneyimi ve istihdamı önceliklendiren güçlü bir kripto ekosistemi oluşturulmasına yardımcı olacağını ifade etti.

TÜRKİYE’NİN KRİPTO PARA SEKTÖRÜNDEKİ BÜYÜME POTANSİYELİ

Ali Eşelioğlu, Türkiye’nin kripto para sektöründeki artan ilgisini ve büyüme potansiyelini belirterek, CoinTR’nin bu dönüşümün öncüsü olduğunu vurguladı. Üçüncü yılına girerken, altyapı yatırımlarıyla şirketin ve Türkiye'deki kripto ekosisteminin geleceğine yatırım yaptıklarını söyledi. Bitget TR’yi satın alarak stratejik adımlarını genişlettiklerini ve erişim alanlarını artırdıklarını belirtti.

KÜRESEL PİYASALARDAKİ GELİŞMELER VE COİNTR’NİN YATIRIM STRATEJİLERİ

Eşelioğlu, küresel piyasalarda kripto paraların geleneksel finansla kesişim noktalarının arttığını, ABD ve Avrupa Merkez Bankaları'nın faiz indirimlerinin yeni bir genişleme dönemi başlatacağını belirtti. CoinTR’nin güven, istikrar ve inovasyon ilkelerine dayalı kurumsal kültürü ile kullanıcı dostu bir platform sunduklarını ve Türkiye pazarında küresel standartlara uygun yenilikçi bir yerli borsa olma hedefinde olduklarını ifade etti. Ayrıca, markalarını yenileyerek ve yeni stratejilerle sektördeki konumlarını güçlendirmeyi amaçladıklarını açıkladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.