Çok Tüketen Çok Ödeyecek! Gelire Dayalı Faturalandırma 2025'te Hayata Geçiyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz faturalarına yönelik yeni bir faturalandırma modelinin sinyallerini verdi. Gelire dayalı olarak yapılacak düzenlemeyle, özellikle yüksek tüketim grubunda yer alan abonelere maliyet esaslı fiyatlandırma uygulanacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, elektrik ve doğal gaz faturalarına yönelik yapılacak yeni düzenlemeyi Habertürk TV’de duyurdu. Gelire dayalı ödeme modeline geçileceğini belirten Bayraktar, bu düzenlemeyle gelir grubu yüksek olan tüketicilere maliyetlerin daha fazla yansıtılacağını söyledi. Özellikle çok elektrik ve doğal gaz tüketen aboneler, maliyet esaslı fiyatlandırma ile karşı karşıya kalacak.

YÜKSEK TÜKETİCİLER DAHA FAZLA ÖDEYECEK

Bayraktar, yeni faturalandırma modelinde, yüksek tüketim grubundaki abonelerin daha fazla maliyet yükü taşıyacağını ifade etti. Yüzde 3’lük dilimde yer alan bu abonelere, gerçek maliyetlerin yansıtılması planlanıyor. Bayraktar, "Çok elektrik tüketenin maliyetine katlandığı bir destek modeline geçmek istiyoruz," dedi.

1 MİLYON ABONEYİ ETKİLEYECEK

Yapılması planlanan düzenleme ile 2025 yılına kadar geçilecek yeni model, yaklaşık 1 milyon aboneyi etkileyecek. Yüksek tüketim grubuna yönelik maliyet esaslı fiyatlandırma ile elektrik ve doğal gaz kullanımında adil bir sistem hedefleniyor. Buna ek olarak, mevcut desteklerin imkanlar doğrultusunda devam edeceği de açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.