Commerzbank’tan Türk Lirası İçin Korkutan Öngörü: Dolar Tahmini Şaşırttı!

Almanya merkezli Commerzbank, yıl sonu için Türk Lirası (TL) ile ilgili karamsar bir öngörüde bulundu. Banka, TL’nin yıl sonuna kadar daha da zayıflayacağını ve dolar/TL kurunun 35 seviyesine yükseleceğini tahmin ediyor.

Commerzbank döviz analisti Tatha Ghose, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın son piyasa katılımcıları anketine dikkat çekerek, enflasyon beklentilerinin artmakta olduğuna vurgu yaptı. Ghose, Türkiye'de enflasyonu kontrol altına almak için maliye politikasının, uzun süreli bir ekonomik durgunluğu göze alması gerektiğini belirtti.

"YAVAŞLAMA OLMADAN REFORMLAR YETERSIZ KALIR"

Ghose, Türkiye'de bir ekonomik yavaşlama gerçekleşmeden, Merkez Bankası’nın faiz artırımları veya düzenleyici reformlar yapmasının yetersiz kalacağını ifade etti. Bu politikaların, yalnız başına, enflasyonu düşürmede etkili olamayacağını savundu.

DOLAR TAHMINI

Tatha Ghose, dolar/TL kurunun şu anki 33,9181 seviyesinden yıl sonuna kadar 35 TL’ye kadar yükseleceğini öngördüğünü belirtti. Bu tahmin, Türkiye’de enflasyon ve döviz kuru üzerindeki baskıların devam edeceğine işaret ediyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.