Çöpler Altın Madeni’nde arama kurtarma çalışmaları durduruldu

Erzincan'daki maden kazasında arama kurtarma çalışmaları durdu! Çöpler Altın Madeni'nde yaşanan toprak kayması sonucu göçük altında kalan 9 işçi için çaba sürerken, siyanürlü toprakla çalışma riski nedeniyle çalışmalar geçici olarak durduruldu.

Erzincan'ın İliç ilçesinde meydana gelen toprak kayması sonucu yaşanan maden kazasında, geçen haftadan bu yana 9 işçi göçük altında kalmış durumda. Bağımsız Maden İş Örgütlenme Uzmanı Mert Batur, Çöpler Altın Madeni sahasında 10-20 santimlik bir kayma tespit edilmesi üzerine arama kurtarma dahil çalışmaların dün itibarıyla durdurulduğunu belirtti.

Firma yetkilisi C. D.'nin dün gözaltına alındığı ancak yurt dışına çıkma yasağı kararıyla serbest bırakıldığı ifade edildi. Özellikle toprak kaymasının ardından işçilerin göçük altında kalmasıyla başlayan kurtarma çalışmaları, siyanürlü toprakla çalışma riski ve sınırlı önlemler nedeniyle durduruldu.

ÇALIŞMALAR DURDU

Bağımsız Maden İş Örgütlenme Uzmanı Mert Batur, durumu şu şekilde açıkladı: "Arama kurtarma çalışmalarını taşeron şirket Çiftay işçileri yürütüyordu. Ancak dün akşam itibarıyla 10-20 santimlik bir kayma tespit edilmesi üzerine çalışmalar durmuş durumda. Siyanürlü toprağın taşınması görevlendirmesi, işçilerin normal iş tanımının dışında riskli bir görev üstlenmelerine neden oldu. İşçiler, bu durumu kabul etmeyerek işten kaçınmaya çalıştılar."

Çiftay işçilerinin ücretsiz izne zorlanmasına da dikkat çeken Batur, işçilerin kendi iradeleri dışında ücretsiz izne ayrıldığını belirtti. Bu durumun, işçilerin işten ayrılmasına yol açabileceği ve tazminatsız çıkışın önünü açabileceği endişelerini artırdığı ifade edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

İnşaatta çalışan maymunun şaşırtıcı performansı sosyal medyayı salladı!
Fatih Portakal'ın canlı yayındaki muhalefet eleştirisi Ümit Özdağ'dan ilginç yanıt!
Demet Özdemir'den Tatil İsyanı! Hayranları Şokta!
Yarın İstanbul'da işe okula gidenler dikkat: Meteorolojiden kırmızı alarm geldi!
İTO duyurdu: İstanbul'da ekmeğe rekor zam!