‘Çorlu Tren Katliamı Aileleri’nden 'Lütfi Elvan' tepkisi: 25 canımız katledildi... Hesap vermek bir

Berat Albayrak'ın istifasının ardından göreve getirilen Lütfi Elvan'a Çorlu Tren Katliamı Aileleri'nden tepki geldi. Aileler, Lütfi Elvan'ın daha önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptığını hatırlattı.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifasının ardından göreve getirilen Lütfi Elvan'a Çorlu Tren Katliamı Aileleri'nden tepki geldi. 26 Aralık 2013'te Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olarak atanan Elvan, 2015 yılı Mart ayına kadar görev yapmıştı. Çorlu Tren Katliamında yaralanan ve yaşamını yitirenlerin aileleri tarafından yönetilen sosyal medya hesabında, Elvan'ın bakanlık yaptığı döneme dikkat çekilerek, "2013 - 2015 yılları arasında Ulaştırma Bakanıydı. Sözde yenileme çalışması yaptırdığı Trakya Demiryolları hattında, Çorlu'da 25 canımız katledildi... Hesap vermek bir yana şefinden, müdürüne, Genel Müd. Yardımcısından bakanına hepsi terfi etti" denildi. Elvan 2015'te yaptığı bir basın toplantısında şunları söylemişti:

"Sınır kapılarımızı hem demiryolu açısından, hem de karayolu açısından güçlendireceğiz. Bulgaristan ve Yunanistan’la olan karayolu, demiryolu bağlantımız, Habur’daki bağlantımız, Gürcistan ile bağlantımız. Sınırımızda yer alan ülkelerle altyapı bağlantımızı daha da güçlendirmek istiyoruz. Bu çerçevede İstanbul'u Edirne üzerinden Kapıkule'ye kadar hızlı tren ile bağlayacağız. 2015 yılında bunun ihalesine çıkmayı hedefliyoruz. Kapıkule'ye Bulgaristan sınırına hızlı tren ile bağlantıyı sağlamış olacağız."

Elvan ayrıca aynı toplantıda 2014 yılında demiryolu altyapısına 5,4 milyar lira harcadıklarını da belirtmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

MİT 5 Soruluk Kriptoloji Testi Yayınladı: Atatürk'ün Şifrelenmiş Sözü De Bulunuyor!
Hakimler ve Savcılar Kurulu’na yeni atamalar yapıldı
"Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmaması, yasal düzenlemenin ruhuna ve özüne aykırıdır!"
Yüzde 25 kira artışı sınırı ne zaman bitiyor?
Araç alacaklar dikkat: Dolandırıcıların yeni yöntemi bu!