Çorlu Tren Katliamı davasında karar günü

Hayatını kaybedenlerin yakınları adalet bekliyor. 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını kaybettiği ve 317 kişinin yaralandığı Çorlu Tren Katliamı davasında karar duruşması başlıyor.

Tekirdağ Çorlu’ya bağlı Sarılar Köyü civarlarında 8 Temmuz 2018'de meydana gelen, 7'si çocuk 25 kişinin yaşamını kaybettiği tren faciasıyla ilgili son duruşma bugün yapılıyor.

Çorlu Halk Eğitim Merkezi’ndeki Çorlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafınca görülen davada 17 duruşma geride kaldı.

BirGün'den Oğulcan Aydın'ın haberine göre, bugün yapılacak duruşma öncesi salona giden aileler yürüyüş düzenledi. Aileler tarafınca "Hak hukuk adalet", "Kaza değil cinayet" "Çorlu'nun hesabı sorulacak" sloganları atıldı.

Yerel halk çevre sakinleri de ailelerin sloganlarına eşlik ederek destek gösterdi. Hayatlarını kaybedenlerin adları okundu. Her biri için "Burada" ve "Adalet istiyoruz" denilerek karşılık verildi.

İDDIANAMEDEN 

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) 1. Bölge Müdürlüğü’nde görev yapan Demiryolu Bakım Müdürü Turgut Kurt, Yol Bakım ve Onarım Şefi Özkan Polat, Köprüler Şefi Çetin Yıldırım ve Hat Bakım ve Onarım Memuru Celaleddin Çabuk, "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olmak" suçundan 2’şer yıldan 15’er yıla kadar hapis talebiyle yargılanıyor.

Davadaki tüm sanıklar tutuksuz yargılanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.