Çoruh Nehri Üzerinde Yükselen Ulaşım Köprüleri: Borçka’nın Asma Köprüleri

Artvin'in Borçka ilçesinde, Çoruh Nehri üzerindeki asma köprüler bölgenin ulaşımını kolaylaştırıyor. İlçe merkezindeki 105 metrelik köprü ile ikinci sırada yer alan 90 metrelik köprü, mahalleleri birbirine bağlıyor.

Artvin'in Borçka ilçesinde, Çoruh Nehri'nin suları üzerinde yükselen iki yeni asma köprü, bölgenin ulaşımını kolaylaştırıyor. İlçe merkezindeki 105 metrelik tarihi köprü ile ikinci sırada yer alan 90 metrelik köprü, Gündoğdu mahallesini Aksu mahallesine bağlayarak öğrencilerin okul yolunu kısaltıyor ve şehir trafiğini azaltıyor. Borçka Belediyesi tarafından yapılan köprüler, bölgenin kültürel mirasını yaşatırken ekonomik ve pratik bir ulaşım çözümü sunuyor.

Artvin'in Borçka ilçesinde, Çoruh Nehri üzerinde bulunan iki asma köprü, Karadeniz'in en uzunları olarak dikkat çekiyor. İlçe merkezindeki tarihi asma köprü 105 metre uzunluğunda ve bölgenin en uzunu konumunda. Diğer bir asma köprü ise 90 metre uzunluğunda olup, Karadeniz'in en uzun ikinci asma köprüsü unvanını taşıyor. Bu köprüler, Gündoğdu mahallesini Aksu mahallesine bağlayarak özellikle öğrencilerin okul yolunu kısaltıyor ve şehir trafiğinden uzak bir yaya yolunu temsil ediyor. Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, bu yeni köprülerle iki mahalleyi birbirine bağlamanın yanı sıra, bölge kültüründe köprülerin önemine vurgu yaparak, ekonomik bir çözümle ulaşımı sağladıklarını belirtti.

Borçka Belediye Başkanı Ercan Orhan, "Nehirlerin, göllerin, derelerin en çok olduğu bölgede yaşıyoruz. Karadeniz bölgesi deyince insanların aklına ilk nehirler dereler geliyor. Bölge insanı ulaşımlarını sağlamak için, yüzyıllardır köprüler yapmışlar. İlçemizde, kemer köprü, demir köprü, asma köprü, beton köprü gibi bütün köprü çeşitleri neredeyse mevcut. Biz de, iki mahalleyi bir birine yakınlaştırmak için insan trafiğini şehirden uzaklaştırıp daha kolay okula, diğer mahalleye ulaşabilmeleri için Aksu deresi yanında böyle bir köprü yapmaya karar verdik. Bizim kültürümüzde de var asma köprü. Atalarımız yıllarca bu köprüleri kullanmış. Ayrıca oldukça ekonomik bir çözümle bir mahalleden bir mahalleye geçmiş oldu. Alınan izinler sonucunda Borçka'ya yeni bir asma köprüde kazandırdık" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

Evde Çilek Sapı Sirkesi: Sağlıklı, Ekonomik ve Kolay Tarif!
Ellerinizi yumuşak ve pürüzsüz hale getirmek için tüyo!
İyi karpuz bu 4 yöntemle belli oluyormuş
Bu test yaşam sürenizi ortaya çıkarıyor!
21 Mayıs 2024 günlük burç yorumları