Çorum Belediyesi’nin 15 Temmuz etkinlikleri ihalesi AK Parti'li ismin şirketine verildi

Kamudan son 8 yılda 100’e yakın ihale alan eski Adalet ve Kalkınma Partisi Beykoz İlçe Başkan Yardımcısı Ali Bilir şimdi de Çorum Belediyesi’nin 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü Anma Etkinlikleri ihalesini 1 milyon 649 bin 500 TL’ye aldı.

İhaleye Ali Bilir’in Bilir Turizm ve Danışmanlık Şirketi dışında Exen Organizasyon şirketi de 1 milyon 590 bin TL teklif verdi. İhale 15 Haziran’da Belediye Destek Hizmetleri Müdürü Leyla Sayın’ın odasında yapıldı.

Cumhuriyet'ten Bora Erdin'in haberine göre, ihale şartnamesinde dikkat çeken detaylardan biri ise farklı günlerde yapılacak havai fişek gösterisi oldu. Festival etkinlikleri kapsamında 2 adet havai fişek gösterisi yüklenici tarafından yapılacak. 20 Temmuz’da Çorum Müzesi’nde, 23 Temmuz’da ise Çorum Fuar Alanı’nda 500’e yakın havai fişek kullanılacak. Ürünlerin en ucuzu 21 bin TL’ye mal olacak. Toplamda ise havai fişek gösterisinin maliyeti 250 bin TL’yi bulacak. Şartnamede atılacak olan fişeklerin detaylar ise en ince ayrıntısına kadar verildi:

“Her bir havai fişek gösterisinde 1 adet 100 atımlık Özel Dualway Batarya, 1 adet 180 atımlık Özel Final Batarya, 4 adet 49 atım orta batarya, 4 adet 36 atımlık orta batarya, 8 adet 5" gök bombası, 32 adet 4" gök bombası ve 72 adet 3" gök bombası atımı gerçekleştirilecek olup, havai fişekler yüklenici tarafından temin edilecektir.”

100'e yakın ihale aldı

AKP’li Ali Bilir’in sahibi olduğu Bilir Turizm ve Danışmanlık Şirketi, kamu kurumları ile AKP'li belediyelerden 2015 ile 2022 yıllarını kapsayan 8 yıllık dönemde 100'e yakın ihale aldı. Şirket, belediyeler dışında; valilikler, emniyet müdürlükleri, üniversiteler, belediye şirketleri, hastaneler ile il sağlık müdürlükleri gibi çok sayıda kamu kurumunda 150 milyon liraya yakın ihale kazandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Hollywood'un "B Film Kralı" efsane yönetmen Roger Corman, hayata gözlerini yumdu!
Geçtiğimiz hafta ekrana gelmemişti. Bahar dizisinden bir kötü haber daha geldi
Kuşum Aydın'ın Son Estetiği Gündem Oldu! Görenler Gözlerine İnanmadı!
Camdaki Kız'dan sonra en iddialı dizi: Kanal D yerine gelecek diziyi açıkladı!
E-Call Teknolojisi Kaza İncelemesinde Önemli Rol Oynuyor: Savcılığın Tutumunda Tartışma