Çorum'daki orman yangınında büyük özveri: Ormancılar canlarını ortaya koydular!

Çorum'da çıkan orman yangınına müdahale eden Orman Teşkilatı çalışanları, ağaçlar yanmasın diye büyük mücadele verirken bazı çalşanların vücüdunda yanıklar oluştu.

turkiyehabermerkezi.com'un haberine göre, Çorum'un Kargı ve Sinop'un Saraydüzü ilçeleri arasında büyük bir orman yangını çıktı. Perşembe günü çıkan yangının kontrol altına alınması için büyük çaba sarf edildi. 1 uçak, 5 helikopter, 47 arazöz ve itfaiye araçlarıyla havadan ve karadan müdahale edilen yangında, tehlikeli anlar yaşandı.

Yaralananlar oldu

Yangına müdahale için bölgeye sevk edilen Karabük Orman İşletme Müdürlüğü personeli Bilal K. ve Cemal Ç. ile Kargı Orman İşletme Müdürlüğü personeli Bilge Kağan Ş, alevlerin arasında kalan arazözün yanması nedeniyle yaralandı.

Ambulansla Kargı Ahmet Hamdi Akpınar İlçe Devlet Hastanesine kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

''Yangına müdahale ederken''

Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çorum Kargı'da yangına müdahale eden bir şefimiz ve iki işçimiz arazözün yanması neticesinde yaralanarak tedavi altına alındı. Mesai arkadaşlarıma acil şifalar diliyorum. Ülkemizin dört bir tarafında yeşil vatan için savaşan mesai arkadaşlarıma kolaylıklar diliyorum" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

ATM'lerde Yeni Dönem: Kredi ve Banka Kartları Tarih Oluyor!
KPSS şartsız, mülakatsız alımlar! Kızılay yüksek maaşla 7 farklı kadroda alım yapacak
CHP'li Gürsel Erol açıkladı: Elazığ ikinci bir İliç faciası ile karşı karşıya
Güney Afrika'nın soykırım davasına müdahil olacağız
Ünlü Oyuncu Giray Altınok'tan Bir Haluk Bilginer Detayı!