Covid-19 fonunda 'para' AB'yi ikiye böldü

Avrupa Birliği ülkeleri koronavirüs için toplanan paranın harcanması konusunda anlaşamadı. Saatler süren toplantı bugün öğlenden sonra tekrar devam edecek.

Avrupa Birliği ülkeleri koronavirüs için toplanan paranın harcanması konusunda anlaşamadı. Saatler süren toplantı bugün öğlenden sonra tekrar devam edecek.

Avrupa Birliği (AB) liderleri, Covid-19 krizinden ekonomik toparlanma için kullanılacak fonların dağıtımı konusunda henüz bir anlaşmaya varamadılar.

Liderlerin yaklaşık altı buçuk saat süren toplantısından sonra verilen 45 dakikalık aranın ardından devam eden oturumlarda yine sonuç alınamadı. Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel'in Sözcüsü Barend Leyts, AB liderlerinin konuyla ilgili toplantılarının Pazartesi günü öğleden sonra (TSİ 15:00) devam edeceğini açıkladı. 

Avusturya Başbakanı Sebastian Kurz, Covid-19 krizinden toparlanma sürecinde kullanılacak kaynakların dağıtılmasına ilişkin görüşmelere ilişkin gelişmelerden hoşnut olduğunu açıkladı. Kurz, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, görüşmelerin "zorlu" geçtiğini, ancak devam edeceğini vurguladı. Hollanda Başbakanı Mark Rutte da yaptığı açıklamada, AB'nin henüz bir karara varmamasına karşın, "genel olarak" ilerleme sağlandığının altını çizdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping'in Sırbistan Ziyareti: Stratejik İş Birliği ve Ortak Gelecek Vurgusu
Otomotiv Endüstrisinde Rekabet Kızışıyor: Tesla'nın İşten Çıkarması ve GM'nin Yetenek Avı
Dünyanın Zenginlik Lideri: New York City! Rapora Göre ABD ve Singapur Öne Çıkıyor
UNICEF Gazze'ye 'acil yakıt' çağrısında bulundu
Kremlin'den Zelenski Suikast İddialarına Yanıt: 'Düşük Doğruluk İhtimali'