Covid-19 Vakaları Artıyor: Grip Belirtileriyle Gelenlerin Çoğunda Covid Tespit Ediliyor!

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Müslüm Süngü, grip şikayetiyle hastaneye başvuran 5 hastadan 4'ünün Covid-19 testinin pozitif çıktığını belirterek, artan vakalar ve maske kullanımının önemine dikkat çekti.

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Müslüm Süngü, grip şikayetiyle hastaneye başvuran 5 hastadan 4'ünün Covid-19 testinin pozitif çıktığını açıkladı. Dr. Süngü, Covid-19 vakalarında artış yaşandığını ve bu durumun, özellikle kapalı ve kalabalık ortamlarda maske kullanımının önemini artırdığını vurguladı.

15 Ağustos’tan bu yana grip vakalarında ciddi bir artış gözlendiğini belirten Dr. Süngü, "Ciddi bir süreçten geçiyoruz. İnsanlar hastalığı yok sayıyor olabilir, ancak Covid-19 hala devam etmekte. Grip şikayetiyle başvuran hastaların çoğunda Covid-19 tespit ediliyor. Test sonucunu öğrenen hastalar bile maske takmayı ihmal edebiliyor," şeklinde konuştu.

Dr. Süngü, özellikle okulların açılmasıyla birlikte mevsimsel grip sezonunun başladığını belirtti ve çocukların kalabalık ortamlarda bulunmasının hastalıkların yayılmasına neden olabileceğini söyledi. "Grip virüsü okuldan evlere, oradan iş yerlerine kadar hızla yayılabilir. Bu dönemde toplu çalışılan ve yaşanan ortamlarda maske kullanımını öneriyorum," dedi.

Yaşı ilerlemiş, bağışıklık sistemi zayıf ve kronik rahatsızlıkları bulunan hastaların Covid-19'dan daha fazla risk taşıdığını belirten Dr. Süngü, "Burun akıntısı ve boğaz ağrısı gibi belirtileri olanlar mutlaka maske takmalı. Covid-19'un öldürücü etkileri geçmişe göre azalmış olsa da, riskli gruplar için tehlike devam ediyor," şeklinde uyarıda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.