Covid-19'dan yaşamını yitirenler için Bolsanoro 'Kader' dedi!

Bugüne kadar 34 bin 21 kişinin Covid-19'dan yaşamını yitirdiği Brezilya'da faşist devlet başkanı Jair Bolsonaro ölümleri kadere bağladı.

Bugüne kadar 34 bin 21 kişinin Covid-19'dan yaşamını yitirdi Brezilya. Ölümleri Brezilya'da faşist devlet başkanı Jair Bolsonaro 'Kader' e bağladı.

Bolsonaro "Ölen herkes için üzgünüm ancak ölüm, bütün dünyanın kaderi." sözlerini kullandı.

Piyasalarda Son Durum

Bolsonaro daha öncesinde Brezilyalıların yeni covid-19'dan etkilenmeyeceğini iddia etmişti. Mart ayında Bolsonaro covid-19 salgınına karşı önlem almayı "histeri" ve "fantazi" olarak niteleyerek reddetmişti.

Bolsanoro Kimdir?

Jair Messias Bolsonaro, Brezilyalı subay ve siyasetçidir. 1 Ocak 2019 tarihinden beri Brezilya devlet başkanlığı görevini yürütmektedir.

Bolsonaro, 21 Mart 1955 tarihinde İtalyan ve Alman asıllı bir ailenin çocuğu olarak doğdu. 1977 yılında Agulhas Negras Askerî Akademisi'nden mezun olarak Brezilya Ordusu'nun saha topçusu ve hava indirme birliklerinde görev yaptı. 1988 yılında yüzbaşı rütbesi ile rezerve katıldı. 1991 yılından bu yana Bolsonaro Temsilciler Meclisi üyesidir.

Bolsonaro, aile değerlerini savunan sosyal muhafazakâr görüşleriyle bilinmekte olup eşcinsel evliliklere, kürtaja, pozitif ayrımcılığa, uyuşturucunun yasallaşmasına karşı sert bir şekilde karşıt görüşlere sahiptir. Deregülasyon gibi liberal ekonomik politikaları benimserken dış siyasette ise ABD ve İsrail ile yakınlaşmayı savunmaktadır.Kutuplaştırıcı ve tartışmalı bir isim olarak aşırı sağ ve muhafazakâr olarak nitelendirilen görüş ve yorumları, Brezilya'da hem övgü hem de eleştirilere neden olmaktadır.

Bolsonaro, 2016 yılında 2018'de yapılacak genel seçimlerde adaylığını açıkladı. Sosyal Liberal Parti'nin adayı olarak 7 Ekim 2018 tarihinde yapılan seçimlerin ilk turunu önde bitirdi. 28 Ekim 2018 tarihinde yapılan ikinci turda oyların %55'ini alarak Brezilya Devlet Başkanı seçildi.

Seçim kampanyası sırasında bıçaklı saldırıya uğrayan Bolsonaro, bu saldırıdan yaralı kurtuldu.

Brezilya Nerededir?

Brezilya ya da resmi adıyla Brezilya Federal Cumhuriyeti, Güney Amerika'da yer alan, kıtanın en büyük ve en kalabalık ülkesidir. Uzun bir Atlas Okyanusu kıyısı vardır. Komşuları, güneyden kuzeye: Uruguay, Arjantin, Paraguay, Bolivya, Peru, Kolombiya, Venezuela, Guyana, Surinam, Fransız Guyanası'dır. (Ekvador ve Şili hariç tüm Güney Amerika ülkeleriyle komşudur.)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İki yılı kalmıştı: ABD güçleri o ülkede süresiz kalacağını açıkladı
Kenya'da Şiddetli Yağışlar ve Seller: 188 Can Kaybı, 90 Kişi Kayıp
İngiltere ve Galler'de Yerel Seçimler: İşçi Partisi'nin Kazanımları ve Muhafazakâr Parti'nin Kayıp
Hollanda'da Eurovision'a İsrail Protestosu: Aktivistler AVRO-TROS'u Boykota Çağırdı
2030 FIFA Dünya Kupası Ev Sahipleri: Avrupa ve Kuzey Afrika'yı Birleştiren Dev Tünel Projesi