CrowdStrike, Microsoft krizine neden olan sensör hatasını açıkladı

CrowdStrike, geçtiğimiz ay yaşanan Microsoft sistem kesintisinin tek bir sensör güncellemesindeki hata nedeniyle gerçekleştiğini duyurdu. Şirket, Falcon sistemindeki veri uyuşmazlığının arıza yarattığını ve müşterilere özür dilediğini açıkladı.

Geçtiğimiz ay yaşanan Microsoft krizinin merkezinde bulunan siber güvenlik şirketi CrowdStrike, dünya çapındaki sistem kesintisinin tek bir sensör hatasından kaynaklandığını öne sürdü.

19 Temmuz'da, 8 milyondan fazla Microsoft kullanıcısı bilgisayarlarının açılmadığını ve ekranlarda "mavi ekran" hatası gördüğünü bildirdi. Arıza, televizyon kanallarının kapanmasına, hava yolculuklarında aksamalara ve hastanelerde randevuların iptal edilmesine neden olarak geniş çaplı bir kaosa yol açtı.

CrowdStrike, ilk raporunda kesintinin, Falcon sensöründe yapılan hatalı bir güncellemeden kaynaklandığını belirtmişti. Ancak, şirket şimdi daha ayrıntılı bir "Temel Neden Analizi" raporunda, sorunun sadece bir sensörle sınırlı olmadığını ifade etti. CrowdStrike, hatayı "Kanal 291 olayı" olarak adlandırıyor.

Güncelleme sırasında Falcon sistemi, sensörlerin sayısını veya konumunu değiştirmişti. 19 Temmuz'da yapılan hatalı güncellemede, Falcon sistemi 20 veri girişi beklerken, sistem 21 giriş alanı içeriyordu. Bu uyuşmazlık, sistemlerin belleğini doldurarak Microsoft arızasına yol açtı.

Raporda, "İçerik yorumlayıcısı yalnızca 20 değer bekliyordu" ifadesine yer verildi. Bu durum, fazla verinin kaynaklarını bulmaya çalışan bilgisayarların zor durumda kalmasına neden oldu.

CrowdStrike, sosyal medya platformu X'te yaptığı açıklamada, "Bu olay için içten özür diliyoruz ve bu deneyimden elde ettiğimiz derslerle daha dayanıklı olmak ve müşterilerimize daha iyi hizmet sunmak için çalışacağız. Etkilenen tüm müşterilerimize, sistemler geri yüklenene kadar rahatlamayacağımızı bildirmek isteriz" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.