Cübbeli Ahmet'e Saldıran Şahıs Serbest! Telefonunda IŞİD Görselleri Çıktı!

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'ye saldıran Ali Altunpul'un telefonunda IŞİD’e ait görseller bulundu. Altunpul, 'basit yaralama ve hakaret' suçlarından yargılanacak; terör bağlantısı için ayrı bir soruşturma sürüyor. İşte ayrıntılar...

Kamuoyunda "Cübbeli Ahmet Hoca" olarak tanınan Mahmut Ünlü, 7 Eylül 2024'te Şifahane Derneği'nin daveti üzerine Küçükçekmece'deki bir medreseyi ziyaret etti. Sohbet toplantısının ardından medreseden ayrılmak üzereyken beklenmedik bir saldırıya uğradı.

"BOĞAZIMI SIKTI VE VURMAYA BAŞLADI"

Cübbeli Ahmet, 8 Eylül'de Beykoz Paşabahçe Polis Merkezi’nde verdiği ifadesinde, "Gözlerimdeki sorun nedeniyle hep ayaklarıma bakarak yürürüm. O sırada tanımadığım biri küfrederek ve yüksek sesle bağırarak boğazımı sıktı, ardından vurmaya başladı" dedi.

Cübbeli Ahmet'e saldıran şahıs, koruma görevlileri tarafından etkisiz hale getirilerek gözaltına alındı. Saldırganın, 38 yaşındaki Ali Altunpul olduğu tespit edildi. İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde ifade veren Altunpul, Cübbeli Ahmet’in İsmailağa Cemaati'ne yönelik söylemlerinden rahatsız olduğunu belirtti ve Ünlü ile konuşmak amacıyla yanına gittiğini, ancak kendini kaybedip saldırıya geçtiğini söyledi.

TELEFONDA IŞID FOTOĞRAFLARI

Altunpul, ifadesinde herhangi bir terör örgütüyle ilgisi olmadığını iddia etse de telefonunda IŞİD militanlarının silahlı ve örgüt flamalarıyla çekilmiş fotoğrafları bulundu. Altunpul, bu görselleri TikTok’tan indirmiş olabileceğini, fotoğraflardaki semboller ve bayraklar hakkında bilgi sahibi olmadığını ifade etti. Ayrıca, "Bu adamlar müşrik" ifadesiyle bazı İslami liderlerin yan yana fotoğraflandığı bir kare hakkında da açıklama yaparak karedeki kişilerin İsmailağa Cemaati liderleri ve Menzil Şeyhi gibi figürler olduğunu söyledi. Telefonunda Diyanet’in camilerde uyguladığı din anlayışını eleştiren başka bir görsel daha bulundu.

ADLI KONTROLLE SERBEST KALDI

Altunpul, gözaltına alındıktan sonra 10 Eylül’de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. "Basit yaralama ve hakaret" suçlamalarıyla hakkında dava açılan Altunpul’un 3 yıla kadar hapsi isteniyor. Dava Küçükçekmece 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülürken, şahıs hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından terör bağlantısına yönelik ayrı bir soruşturma yürütülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.