Cübbeli Ahmet'ten ‘damada ihale’ açıklaması!

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, damadının şirketinin aldığı ihaleye

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, damadının şirketinin aldığı ihaleye ilişkin, “Dini alet edip, haksız kazanç elde eden lanetlenmiştir” ifadelerini kullandı.

Habertürk'te Veyis Ateş'in sorularını yanıtlayan Ahmet Mahmut Ünlü (Cübbeli Ahmet), damadının şirketinin aldığı ihaleyle ilgili konuştu. Bir konuşmasında ‘Eğer ben dini kullanarak kazanç elde ettiysem bana lanet olsun. Eğer bunlar iftiraysa onlara lanet olsun’ dediğini söyleyen Ünlü, “Dini alet edip, haksız kazanç elde eden lanetlenmiştir” ifadelerini kullandı.

"ALLAH'A İNANANLA VAKİT HARCAMAMAK LAZIM"

Ünlü günün şartlarına göre İslâmi konularda dilin, üslubun güncellenmesinin gerektiğini söyledi.

Veyis Ateş'in "Bundan 20 yıl sonra gençlik bambaşka bir yerde olacak. Ateizm, Deizm üç büyük dine rakip olabilecek. Bu durumu nasıl yorumluyorsunuz" sorusuna Ahmet Mahmut Ünlü şu karşılığı verdi:

"İslamda güncelleme değil, dilimizi, üslubumuzu değiştirmemiz lazım. Oysa ayet aynı ayet, hadis aynı hadis. Adamına göre konuşmamız gerekiyor. Ateistle konuşma, deistle konuşmak farklıdır. Allah'a inananla vakit harcamamak lazım. Eskiden ne yapıyorduk, adamı görüp nasılsın, iyi misin, diye musafaha yaparken adamın yüzüğüne bakıp, "Bu ne kardeşim bu haram" diyorduk. Şimdi en mühimden başlayarak en önce inanması mecbur olanları söylüyoruz. Adam bugün ölse ahirette kafir, müşrik duruma düşmesin. İnsanın müslüman olmasa için ekseri değil asgari olanlarla ilgili artık bir şey geliştirmemiz lazım."

CÜBBELİ AHMETİN SATTIĞI ÜRÜNLER

Günümüzde insanların dini duygularını istismar ederek servet peşinde koşanların sayısı gün geçtikçe artmakta. Bunlar arasında en önemli kişilerden biri de; çıkardığı ürünlerle gündem yaratan Cübbeli Ahmet Hoca lakaplı Ahmet Mahmut Ünlü. Özellikle jet ski sürdüğü tatil fotoğrafından sonra sosyal medyada gündemden düşmeyen Ünlü'nün son yıllarda çıkardığı ürünler şöyle:

Kabir azabından koruyan yanmaz kefen

Ceylan derisine Allah’ın isimlerini yazıp mevtanın kefenlenerek kabir azabındaki ateşten koruyan kefen için Ünlü bir cemaat sohbetinde şu ifadeleri kullanmıştı: Yazılırsa, o kişi mezarında korkmaz, kabrine cennetten bir pencere açar, cennet bahçelerinden bir bahçe yapar. Bu rivayetle amel etmek isteyenler, önceden yazdırmalı, yakınlarına da vasiyet yapmalı. Çarşamba’daki dükkanda hazır olmak üzere. Belki de hazırlanmıştır, sorarsınız. Kadın ve erkek farklıdır. Hepsi aynı değil.

Kefenin fiyatı ise 250 lira olarak açıklanmıştı.

Noel arifesinde kampanya ile satılan Noel kitabı

Ünlü, ‘Noel Kutlama Tehlikesi’ adlı kitabını Noel arifesinde piyasaya sürmüştü. Kitabın 10 adedi 79 TL (KDV dahil) kampanyası ile satışa sunulmuştu.

Peygamber saçının yıkandığı suyu paketleme tesisi

Cübbeli Ahmet Hoca adına açılan Facebook hesabında Cübbeli’nin bu projesi şu sözlerle tanıtılmıştı: Cübbeli Ahmet Hocaefendi Mevlid Gecesi dağıtılmak üzere hazırlattığı Sâc-ı Șerif (Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem'in saç-ı şerifinin yıkandığı su) sularının paketleme işlemine bizzat katılarak Mevlîd okudu.

Söz konusu fotoğraflar sosyal medyada büyük eleştiri konusu olurken Hz. Muhammed’in adı kullanılarak din istismarı yapıldığı savunuldu.

Peygamberi gösteren terlik

Ünlü'nün bir diğer şoke eden ürünü de Hz Muhammed’e ait olan sandalet “Nal-ı Şerif” in satışına başlamasıydı. 130 TL ücreti olacağını belirten Cübbeli’nin: “Azgınların saldırısından, düşmanların galibiyetinden, şeytanların şerrinden, sihir ve büyülerin ulaşmasından emin olur.” diyerek dini istismarda çığır açtığı bir ürün olarak kayıtlara geçti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haberleri

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bin 170'e ulaştı
Felakette ikinci gün
Can kaybı 912'ye yükseldi
Can kaybı 912'ye yükseldi
Şanlıurfa-Diyarbakır yolu yine kapatıldı