Cübbeli'yi öldürme talimatı verilmiş

IŞİD'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yapılan operasyonda yakalanan bir şahıs, kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hakkında suikast planı yapıldığını iddia etti.IŞİD üyeliğinden hakkında...

IŞİD'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında yapılan operasyonda yakalanan bir şahıs, kamuoyunda "Cübbeli Ahmet" olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü hakkında suikast planı yapıldığını iddia etti.

IŞİD üyeliğinden hakkında dava açılan şüpheli Hakkı U., ifadesinde, kendisine Cübbeli'yi öldürme talimatı verildiğini söyledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca IŞİD mensubu olduğun iddia edilen 4 şüpheli hakkında 'silahlı örgüte üye olma' suçu kapsamında hazırlanan iddianamede şüpheliler arasında yer alan Hakkı U., örgüt içinde Ahmet Mahmut Ünlü'yü öldürme planları yapıldığını, bu yönde talimat aldığını ve bu yüzden Ünlü'nün sohbetlerini takip ettiğini söyledi.

Şüpheli, ifadesinde; "Yakalandığım tarihten 2-3 gün önce örgüt mensuplarınca şifreli olarak haberleşmiş olduğumuz program vasıtasıyla bize gelen mesajda Cübbeli Ahmet Hoca'nın ders verdiği ve toplantı yaptıkları yerlerin nereler olduğu, buralara kaç kişinin geldiği, ne zamanlar toplandıkları hakkında araştırma yapmamız talimatı verildi. Bu talimat 'convers' isimli program ile cep telefonumuza gelen bir dosyayı şifreli TrueCrypt programı ile bilgisayarda açarak okuduk. Bu talimatın geldiğini İbrahim Ş. ve Kemal O. da biliyor" dedi.

Soruşturma kapsamında şüpheliler Hakkı U., İbrahim İ., Yusuf İ. ve Kemal O.'nun Kadıköy'deki ikamet adreslerinde ve işyerinde yapılan aramalarda çok sayıda silah, mermi ele geçirildi.

DAVA AÇILDI
Şüpheliler hakkında 'silahlı örgüte üye olma' ve 'ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma' suçları kapsamında dava açıldı. Dava ilerleyen günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Bakan Işıkhan açıkladı: Uzaktan ve esnek çalışma modelleri geliyor!
Profesör Bektaş'tan deprem uyarısı: Doğu Karadeniz 3 riskli fay ortasında yer alıyor
Resmi Gazete'de yayımlandı: İşte Hukuk mesleklerine giriş sınavı yönetmeliği!
Bilinmeyen koronavirüslere karşı koruyucu bir aşı geliştirildi!
Ankara hava durumu: 8 Mayıs 2024 tarihinde Ankara'da hava nasıl olacak?