Çukurova Üniversitesi'nden Yeni Mantar Türü Keşfi: Amanita Corylophila

Çukurova Üniversitesi'nin TÜBİTAK ve Bulgaristan Bilimler Akademisi işbirliğiyle yürüttüğü projede, yeni bir mantar türü keşfedildi. "Amanita Corylophila" adı verilen tür, "Fungal Systematic and Evaluation" dergisinde yayımlandı. Keşif, genetik kaynakların korunmasına katkı sağlıyor.

 

Çukurova Üniversitesi'nin TÜBİTAK ve Bulgaristan Bilimler Akademisi işbirliğiyle yürütülen projede önemli bir keşif yapıldı. Ziraat Fakültesi'nden Prof. Dr. Hatıra Taşkın ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi'nden Doç. Dr. Fuat Bozok ile Bulgaristan Bilimler Akademisi'nden Doç. Dr. Boris Assyov'un katkısıyla yeni bir mantar türü keşfedildi ve bu bulgu "Fungal Systematic and Evaluation" dergisinde yayımlandı.

Çukurova Üniversitesi, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Bulgaristan Bilimler Akademisi işbirliğiyle yürütülen "İkili İşbirliği Projeleri" kapsamında önemli bir gelişme kaydetti. Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü'nden Prof. Dr. Hatıra Taşkın, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi'nden Doç. Dr. Fuat Bozok ve Bulgaristan Bilimler Akademisi'nden Doç. Dr. Boris Assyov'un liderliğindeki projede yeni bir mantar türü keşfedildi. 

Keşfedilen mantara "Amanita Corylophila Bozok, Taşkın, Şen ve Assyov" adı verildi ve bu bulgu, "Fungal Systematic and Evaluation" dergisinde yayımlandı. Prof. Dr. Taşkın, projede yeni mantar türlerinin keşfinin devam ettiğini ve bu türlerin de yakın zamanda yayımlanacağını belirtti. Ayrıca, bu projeyle ülkemizin genetik kaynaklarının keşfine katkı sağlandığını ve mantarların çeşitli sektörlerdeki kullanım potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda, genetik kaynakların tanımlanıp korunmasının büyük önem taşıdığını vurguladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.