Cuma Namazı Sonrası Para Toplama? KDK Başdenetçisi Açıklıyor!

Kamu Denetçiliği Kurumu Başdenetçisi Şeref Malkoç, garip taleplerle karşılaştıklarını açıkladı. Bir vatandaş, çocuklarının borcunun ödenmesi için Cuma namazı çıkışlarında para toplanmasını istedi.

Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK) Başdenetçisi Şeref Malkoç, kuruma yapılan başvuruların çeşitliliğine dikkat çekerek, ilginç taleplerden örnekler verdi. Malkoç, "Bize başvuruda bulunan bir kişi, çocuklarının ticaretle uğraştığını ancak iflas ettiklerini belirterek, Cuma namazı çıkışlarında para toplanmasını istedi. Bu oldukça enteresan bir talepti," dedi.

DİYANET İLE İLETİŞİM

Bu talep üzerine Malkoç, Diyanet İşleri Başkanını telefonla arayarak durumu anlattığını ve başkanın böyle bir para toplama usulünün olmadığını söylediğini belirtti. Malkoç, "Teşekkür ettik, o kişi de memnun ayrıldı," diye ekledi.

EMEKLİ MAAŞI İLE İLGİLİ ŞİKAYETLER

Malkoç, başka bir başvurunun da dikkatini çektiğini ifade ederek, "Ordu'dan bir vatandaşımız, 20 yıl boyunca aldığı emekli maaşının geri istendiğini bildirdi. Nedeninin ise geçmişteki prim borcu olduğu belirtildi," şeklinde konuştu. 20 senelik emekli maaşının geri istenmesi, vatandaşın sorununu çözmeleri sayesinde giderildi.

BAŞVURULARDA ÖNEMLİ ARTIŞ

2010 yılında kurulan KDK, 11 yılda toplam 236 bin 973 başvuru almış ve uygulama oranını yüzde 20’den yüzde 80’e çıkarmıştır. Malkoç, bu süreçte 1 milyon 412 bin 500 kişi ile yüz yüze, mail ve telefonla iletişim kurarak hukuki destek sağladıklarını ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.