Cumhur-DEM yakınlaşması sonrası CHP kurmaylarından mesaj: “CHP’nin ilkelerinde Misakı Milli vardır”

Cumhur İttifakı’ndaki yumuşama eğilimi, Devlet Bahçeli’nin DEM Partili isimlerle el sıkışmasıyla güçlendi. CHP lideri Özgür Özel, "Bu parti üzerine düşeni yapacak" derken, parti kurmayları Misakı Milli vurgusuyla CHP’nin milliyetçilik ve Kürt sorunu arasındaki konumunu netleştiriyor.

Cumhur İttifakı siyasetinde yumuşama eğilimi, TBMM açılışı ile birlikte kendini göstermeye başladı. Devlet Bahçeli’nin DEM Partili isimlerle el sıkışması, Cumhur-DEM yakınlaşmasına dönüştü. Bu gelişmelerin ardından CHP lideri Özgür Özel’in, "Bu parti üzerine düşeni yapacak. Ne Devlet Bey’in bizi hapsettiği yerde ne DEM’in eş genel başkanının bizlere işaret ettiği yerde" şeklindeki açıklaması, "CHP milliyetçilik ve Kürt problemi arasında bir gündeme sıkıştırılır mı?" sorusunu gündeme getirdi.

Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre, CHP kurmayları bu soruya "CHP’nin ilkelerinde Misakı Milli vardır" yanıtını verdi. Özgür Özel’in Meclis’te yaptığı grup toplantısında dile getirdiği ifadelerin ardından, "Genel başkanımız gelecek hafta Diyarbakır, Mardin, Batman, Şırnak, Hakkâri ve Van’da bu konularla ilgili açıklama yapacak" denildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin terörist elebaşı Abdullah Öcalan’ı muhatap alarak yaptığı açıklamalar hakkında CHP kurmayları yorum yapmadı. Ancak, Bahçeli’nin DEM Parti’ye "uzattığı ele" ilişkin değişimi olumlu bulduklarını belirten CHP’li yetkililer, anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden adaylığı konusundaki tartışmalar sürerken, bu yaklaşımın samimiyetini sorguladıklarını vurguladı.

CHP’li partililer, "Cumhur İttifakı’nın bu hamlesiyle CHP milliyetçilik ve Kürt sorunu arasında bir gündeme sıkıştırılır mı?" sorusuna yanıt verirken, "CHP’nin ilkelerinde Misakı Milli vardır. Bu sınırlar içinde de 85 milyonun ayrımcılık görmeden yaşaması için ne gerekirse yaparız" ifadesini kullandı. Tüm bu tartışmalar sürerken, CHP lideri Özgür Özel’in 21 Ekim Pazartesi günü eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edeceği belirtildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.