Cumhur İttifakı ortağı HÜDA-PAR'dan Şeyh Said'e destek: "Şeyh Said İslam kahramanıdır"

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde düzenlediği basın toplantısında, Şeyh Said'e yapılan tartışmalara cevap verdi. Ramanlı, Şeyh Said'in İslam tarihinde bir kahraman olarak değerlendirdi.

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Sözcüsü ve Batman Milletvekili Serkan Ramanlı, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, Diyarbakır'da bir caddeye Şeyh Said isminin verilmesi tartışmalarına açıklık getirdi. Ramanlı, "Şeyh Said bir İslam kahramanıdır" diyerek, geçmişte yaşanan olaylardan ders çıkarmak yerine toplumu bölme gayretinde olanları eleştirdi.

"ŞEYH SAİD, İSLAM KAHRAMANIDIR"

Ramanlı, Şeyh Said'in İslam tarihinde bir kahraman olarak değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, geçmişte yaşanan acı olaylardan ders çıkarılması gerektiğini ifade etti. Şeyh Said'in soyunun, tüm milletvekillerinin soyundan daha değerli olduğunu savundu.

RAMANLI: "ŞEYH SAİD EFENDİ, PEYGAMBER SOYUNDAN"

Ramanlı, Şeyh Said Efendi'nin İngiliz ajanlığı iddialarına karşı çıkarak, bu tür iftiraların inkılap tarihi kitaplarından ibaret siyasi bilinçlere anlam taşımayacağını belirtti. Ayrıca, Şeyh Said Efendi'nin Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed’in soyundan geldiğini savundu ve bu asaletin diğer milletvekillerinden daha değerli olduğunu ifade etti.

RAMANLI: "TOPLUMU BÖLMEK AYIPTIR"

Şeyh Said Efendi'nin soyuyla ilgili yapılan hakaretlere karşı çıkan Ramanlı, "Bizim geleceğimizi adalet ve kardeşlik temelinde inşa etme sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğumuzun gereğini yerine getiririz. Ama bunu yaparken ne biz ne de başkası toplumun değerlerine hakaret etsin, istemeyiz" diyerek, toplumu bölmeye yönelik çabaları eleştirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Kadının Statüsü Genel Müdürü görevden alındı
Normalleşme umut verdi ama bir şey çıkmadı
TBMM'de öğretmen atama krizi! CHP Milletvekilinin soru önergesi 'kişisel' bulunarak geri çevrildi
Direne direne var olduk direne direne kazanacağız
Ekrem İmamoğlu’ndan kendi yöneticisine özelleştirme tepkisi: